- Celtic vil ha Helstad

Thorstein Helstad kan bli Henke Larssons nye spissmakker i Celtic. Skottene skal ha sett Brann-spissen gjentatte ganger, seinest mot Rosenborg i går.

Ifølge skotske aviser vil Celtic-manager Martin O'Neill forsterke angrepet sitt med Helstad foran neste sesong.

Helstad har blitt vurdert av Celtic-speidere både på La Manga tidligere i vinter, og da han scoret to mål mot Nord-Irland i slutten av februar.

Men før Celtic kjøper vil Martin O'Neill sjøl se spissen i kamp. Det er et prinsipp den tidligere Leicester-sjefen har. Ifølge BA var det sjefsspeider Tom O'Neill som studerte Helstad fra tribunen da han scoret mot Rosenborg i går kveld.

Og med Celtic i ligacupfinale når Brann møter Viking søndag rekker Martin O'Neill neppe å få kikket på Helstad sjøl før overgangsfristen går ut i Skottland. Dermed blir det trolig ingen handel før til sommeren.

Ifølge BA er Celtic villige til å betale 30 mill. kroner for 23-åringen. Det kan være for lite til at kriserammede Brann selger sin toppscorer.

Helstads agent Rune Hauge sier til Bergens Tidende at han ikke utelukker at Brann kan oppnå John Carew-pris for Helstad.

- Det er et spørsmål om tid og hvem som kjøper. Tilfellet Carew er spesielt. Hvis en skal opppnå en pris i den størrelsesordenen, må en ha en trener som trenger en type spiller som Thorstein og det må være en større klubb som har penger, sier Hauge.

Beskrivelsen kan passe Celtic: Klubben betalte 80 millioner kroner for Chris Sutton, og mangler gode reserver bak den tidligere Chelsea-spissen og svenske Larsson.

Men Hauge bekrefter også at en rekke klubber er interessert i Helstad, og at en en eventuell overgang trolig ikke skjer før til sommeren.

- Vi kommer til å selge Helstad denne sesongen, i tidsrommet rundt seriestart i Europa, sier Hauge.

  • Helstad har vært på besøk i Leeds, og både Sunderland, West Ham, Tottenham og St. Etienne har vist interesse for hedmarkingen.