Celtics fester grepet

Holdt unna Lakers-sluttspurten.

En sterk sluttspurt fra Los Angeles Lakers var ikke nok. Boston Celtics vant også annen kamp i NBA-finalen søndag.

Celtics vant 108-102 på hjemmebane, men rotet nesten vekk en 24 poengs ledelse i siste periode.

Kevin Garnett og co. ledet 95-71 da 7.40 minutter gjensto av kampen, men så satte Lakers opp tempoet. I løpet av sju minutter gjorde gjestene 31 poeng mot Bostons ni og kuttet ledelsen til to poeng. Men Celtics holdt unna og kunne til slutt juble for seier.

- Vi ble for selvtilfredse med ledelsen. Vi er fornøyd med at vi vant, men samtidig fikk vi helt klart en lærepenge i fjerde periode, sa Paul Pierce.

Han ble toppscorer for Celtics med 28 poeng. Reserven Leon Powe bidro med 20 poeng.

Lakers-stjernen Kobe Bryant slet i første halvdel med bare ni poeng, men ledet an i sluttspurten. Han endte til slutt med 30 poeng.

Celtics har tatt godt vare på hjemmefordelen i de to første kampene og kan avgjøre finalen med seier i de to neste kampene i Los Angeles. Det spilles best av sju kamper.

- Vi fokuserer på å vinne kamp 3, ødelegge selvtilliten deres og avgjøre i LA, sa Pierce.

KJEMPER OM TITTELEN: Boston Celtic har tatt føringen i finaleserien med sin andre seier over Los Angeles Lakers. Foto: EPA/SCANPIX
KJEMPER OM TITTELEN: Boston Celtic har tatt føringen i finaleserien med sin andre seier over Los Angeles Lakers. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer

Bare tre lag i NBA-historien har klart å slå tilbake etter å ha ligget under 0-2 i finalen.

Celtics er den mestvinnende klubben i NBA og kan ta sin 17. tittel. Det vil i så fall være lagets første tittel siden 1986 da Larry Bird var lagets store stjernespiller.

(NTB)

Celtics fester grepet