Centimeter fra Kristoff-seier

Alexander Kristoff ble nummer to på dagens etappe av Tour de France.

NÆRME: Et halvt sykkelhjul skilte Elia Viviani (t.h.) og Alexander Kristoff (i midten) om dagens etappeseier. Foto: REUTERS/Christian Hartmann
NÆRME: Et halvt sykkelhjul skilte Elia Viviani (t.h.) og Alexander Kristoff (i midten) om dagens etappeseier. Foto: REUTERS/Christian HartmannVis mer

Det ble et voldsomt oppgjør mellom de sterkeste spurtkanonene på dagens etappe.

Sterkest av samtlige var italienske Elia Viviani som var et par centimeter foran Alexander Kristoff og Caleb Ewan.

Dermed ble Deceuninck-Quick Steps andre strake etappeseier etter Alaphillipes seier i går.

Kristoff hadde en av sine beste muligheter til å vinne en etappe i årets utgave av touren inn til Nancy. Sammen med opptrekker Jasper Phillipsen satt rogalendingen perfekt plassert inn i avslutningen på dagens etappe.

Belgieren gjorde en fantastisk innsats i opptrekket og det var bare centimeter som gjorde at nordmannen ikke tok hjem seieren.

- Jeg følte Jasper gjorde en kjempebra jobb, han hjalp meg godt og gjorde alt perfekt, sier Kristoff til TV2.

- Viviani var litt raskere på slutten, det var bare såvidt det ikke gikk. Det er verdens raskeste ryttere det er snakk om, jeg er nok et lite hakk under, men i dag var det nærme, fortsetter Kristoff.

Full kontroll i feltet

Den fjerde etappen var en ny mulighet for spurtlagene til å kjempe om seieren. Et tremannsbrudd bestående av Frederik Backaert, Yoann Offredo (Wanty) og Michael Schär (CCC) hadde feltet fullstendig kontroll på og tempoet på etappen var relativt rolig i det flate terrenget mellom Reims og Nancy.

På den 213,5 km lange etappene skulle utøverne kun over to fjerdekategoristigninger, men den siste var femten kilometer før mål.

Storspurteren Dylan Groenewegen falt stygt på den første etappen av årets tour og det var på forhånd stilt spørsmål ved om nederlenderen ville orke å være med over den siste bakketoppen.

Laget hans Team Jumbo-Visma forsøkte å holde tempoet nede i siste klatring med femten kilometer igjen. Sunweb-laget tok over, men klarte ikke kvitte seg med den nederlandske spurtkanonen.

Julian Alaphilippe fra Deceuninck beholdt den gule ledertrøya.