NY CERVELO-RYTTER: Nederlandske Theo Bos er klar for Cervélo Test Team. Den tidligere banesyklisten har imponert etter at han konverterte til landevei foran årets sesong.Foto: SCANPIX/EPA/LUIS FORRA
NY CERVELO-RYTTER: Nederlandske Theo Bos er klar for Cervélo Test Team. Den tidligere banesyklisten har imponert etter at han konverterte til landevei foran årets sesong.Foto: SCANPIX/EPA/LUIS FORRAVis mer

Cervélo henter Hushovd-konkurrent

Theo Bos forventer å bli satset på.

|||Theo Bos (26) er mannen Cervélo-laget håper skal bli Thor Hushovds (31) arvtaker som spurtkanon om noen år.

Nederlenderen ble klar for det sveitsisk registrerte laget denne uken. Tidenes beste nederlandske banesyklist har konvertert til landeveien med suksess denne sesongen.

Theo Bos, som er lillebroren til skøyteløperen Jan Bos, har syklet for Rabobanks kontinentallag og har sanket fem seirer i år.

- I skyggen av lagets store stjerner, Thor Hushovd, Carlos Sastre og Heinrich Haussler, vil Cervélo bygge et lag rundt meg til spurtoppgjørene i Grand Tours. Jeg ser fram til å lære av Hushovd og (sportsdirektør) Jean-Paul van Poppel, sier Theo Bos.

Hushovd forlenget i sommer sin kontrakt med profflaget til ut 2012-sesongen. Også Gabriel Rasch fortsetter neste sesong i Cervélo.

(NTB)