Cervélo-kokken var for beskjeden i sjampis-innkjøpet

Men Thor Hushovd fikk i alle fall et glass.

TOUREN ER REDDET: Med én etappeseier sikret, kan ikke touren bli noen katastrofe for det nystartede Cervélo-laget, mener Thor Hushovd. Her skåler han med lagets  teamsjef Thomas Campana (t.v.) og sportsdirektør Jean-Paul van Poppel etter seieren i Barcelona i Tour de France. Foto: Heiko Junge, Scanpix
TOUREN ER REDDET: Med én etappeseier sikret, kan ikke touren bli noen katastrofe for det nystartede Cervélo-laget, mener Thor Hushovd. Her skåler han med lagets teamsjef Thomas Campana (t.v.) og sportsdirektør Jean-Paul van Poppel etter seieren i Barcelona i Tour de France. Foto: Heiko Junge, ScanpixVis mer

Fire timer etter triumfen i Tour de France, skålte Thor Hushovd (31) i champagne med lagkameratene og støtteapparatet i Cervélo i  kveld.

Lagets kokk hadde kjøpt inn kun tre flasker med Moët & Chandon-champagne, som ble i minste laget fordelt på hele gjengen. Men dagen derpå tillot bare en slurk eller to med blodslitet som venter i Pyreneene.

- Jeg føler meg noen kilo lettere. Vi ryttere ønsker bare å vinne ritt, og for Cervélo er det viktig med seirer for å selge flere sykler. Det er viktig for meg å gi sponsoren det den ønsker også, sa Hushovd til NTB på champagnefesten.

- Ingen katastrofe

Nordmannens sjuende triumf kom som bonus for det nystartede laget. Selv om Cervélo kjøpte inn regjerende Tour-mester Carlos Sastre (34) og spurtkanonen Hushovd for millionbeløp før sesongen, var suksess ingen selvfølge.

- Nå vil årets Tour de France uansett ikke bli noen katastrofe for laget. Maksimalt vil det være om Sastre står som sammenlagtvinner i gult og jeg som poengvinner i grønt i Paris, men det går på ingen måte av seg selv. En etappeseier er svært viktig for laget, mente Grimstad-mannen.

Hushovd mener det kan komme flere sjanser til etappeseier. I 2006 vant han to, deriblant den siste på Champs-Élysées.

- Etter Pyreneene kommer det et par muligheter til massespurt, og siste uke av rittet et par til.

Ett poeng skiller ham fra å bære grønn poengtrøye, som hovedmålet er å vinne til slutt.

Hjelperytter

Rival Mark Cavendish hevdet at han ikke vil svi av krefter på å kjempe om innlagte sprintpoeng på kommende etapper.

- Det gjenstår fortsatt å se hva han gjør. Og jeg må se hva som er mest hensiktsmessig for meg. Men intensjonen er å knipe flest mulig poeng på de etappene det lar seg gjøre. Går det inn brudd, handler det om å spurte om de resterende poengene, sa Thor Hushovd.

På morgendagens etappe skal rytterne over to store fjell. Det er ventet at sammenlagtfavorittene, og spesielt Sastre, begynner å vise seg fram.

- På fjelletappene ønsker jeg å bidra som hjelperytter for Sastre. Kjøre ham fram til front før inngangen til tidlige fjell, hente flasker til ham fra bilen så hans hjelpere i fjellene ikke må bruke krefter på det. Men å bidra noe i selve fjellene greier ikke jeg, mente Hushovd.

Tour de France avsluttes 26. juli.

(NTB)