GÅR TIL CHELSEA: Cesc Fabregas blir Chelsea-spiller fra sommeren av. Men først venter VM. Her sammen med lagkameratene på det spanske landslaget mandag. Foto: AP Photo/Manu Fernandez
GÅR TIL CHELSEA: Cesc Fabregas blir Chelsea-spiller fra sommeren av. Men først venter VM. Her sammen med lagkameratene på det spanske landslaget mandag. Foto: AP Photo/Manu FernandezVis mer

Cesc Fabregas er klar for Chelsea

- Jeg har noe uoppgjort med Premier League.

(Dagbladet): Cesc Fabregas er klar for Chelsea, melder klubben på sine hjemmesider. Dermed forlater han spanske Barcelona etter å ha vært der i tre år.

27-åringen, som tidligere har spilt Premier League-fotball for Arsenal, har signert en femårskontrakt med London-klubben.

Noe uoppgjort - Først og fremst må jeg takke alle i Barcelona, der jeg har hatt tre fantastiske år. Det var barndomsklubben min, og jeg vil alltid være stolt over å ha fått sjansen til å spille for et så stort lag, sier Cesc Fabregas.

- Jeg føler jeg har noe uoppgjort med Premier League, og nå er tiden inne til å vende tilbake.

Cesc Fabregas var et yndet mål for tidligere Manchester United-manager David Moyes i fjor sommer, og skulle være på ønskelista også i år. Men Chelsea trakk det lengste strået.

VM først - Alle tilbudene jeg har fått har jeg vurdert nøye, og jeg er fast bestemt på at Chelsea er det riktige valget. Vi har samme ambisjoner, med deres sterke sult etter, og ønske om, å vinne trofeer. De har et fantastisk lag av spillere og en utrolig manager. Jeg kan nesten ikke vente, sier Cesc Fabregas.

En liten stund må han riktignok vente. Spanias første kamp i VM er mot Nederland i morgen kveld, og Cesc Fabregas er selvsagt i VM-troppen. Spania må som regjerende verdensmester og europamester regne med å være blant de aller største favorittene.

Arsenal hadde forkjøpsrett Arsenal hadde forkjøpsrett på sin tidligere midtbanejuvel. Fabregas bekrefter også at Arsenal valgte å ikke bruke muligheten til å signere spanjolen på nytt.


- Ja, alle vet at Arsenal hadde opsjon på kjøp. De bestemte seg for ikke å benytte muligheten, og derfor ble det ikke slik. Jeg ønsker dem alt godt i fremtiden, sier Fabregas ifølge BBC.

Fabregas ikler seg drakt nummer fire i Chelsea.