BEGRENSET MED PENGER: Det er fortsatt solid avstand mellom hva Arsenal krever for å beholde Cesc Fabregas (t.h.) og hva Barcelona vil betale for å gjøre ham til lagkamerat med Lionel Messi. Foto: Albert Gea, Reuters/Scanpix
BEGRENSET MED PENGER: Det er fortsatt solid avstand mellom hva Arsenal krever for å beholde Cesc Fabregas (t.h.) og hva Barcelona vil betale for å gjøre ham til lagkamerat med Lionel Messi. Foto: Albert Gea, Reuters/ScanpixVis mer

- Cesc gjør alt han kan for å komme hit

Men Barca-presidenten vil ikke møte Arsenals krav.

(Dagbladet): Barcelonas klubbpresident Sandro Rosell sier klubben ikke er villig til å møte Arsenals økonomiske krav som skal være på omkring 315 millioner kroner (35 millioner pund, 40 millioner euro).

For selv om klubben gjerne vil hente hjem Arsenal-kapteinen som forlot dem som 16-åring, er det ikke ubegrenset med midler til spillerkjøp til disposisjon for Pep Guardiola.

- Guardiola vet hva spillere er verdt, og Cesc er verdt under 40 millioner euro. Barcelona vil tilby mindre enn det, og om Arsenal ikke aksepterer det, kommer han ikke til oss. Pep vet at klubben ikke har så godt med penger, sa Rosell til den katalanske kanalen TV3 i går kveld ifølge nyhetsbyrået Press Association.

Han påstår samtidig at Fabregas selv forsøker å få i stand en overgang.

- Han gjør alt han kan for å komme, hevder presidenten.

Fabregas selv holder en lav profil i saken. Arsenal bekreftet nylig at de har blitt kontaktet av Barcelona, at de forstår ønsket hans om å returnere, men at de inntil videre forholder seg til at det ikke foreligger et bud og at de ikke ønsker å selge.

Fabregas har fortsatt fire år igjen av kontrakten med Arsenal, og oppgaven for Arsene Wenger blir nok en gang å overbevise den unge katalaneren om at det er lurt å bli værende i London.

Rosell kommenterte også den forventede overgangen til chilenske Alexis Sanchez fra Udinese.

- Ingenting er avgjort i forhold til Alexis, sier han.