- STARTER: Cesc Fabregas sliter med kneproblemer, men starter likevel kveldens kamp mot moderklubben Barcelona, melder Marca.Foto: SCANPIX/REUTERS/Miguel Vidal
- STARTER: Cesc Fabregas sliter med kneproblemer, men starter likevel kveldens kamp mot moderklubben Barcelona, melder Marca.Foto: SCANPIX/REUTERS/Miguel VidalVis mer

Cesc starter mot Barcelona

Skal stoppe moderklubben og forbildet Guardiola.

||| ? Arsenal - Barcelona og Inter - CSKA direkte i fotballstudio fra kl. 20.45.

(Dagbladet): Det er to lag, som begge påberoper seg å spille den mest attraktive fotballen i Europa, som barker i hop på Emirates Stadium i  kveld når Arsenal tar imot Barcelona til det første av to oppgjør det knytter seg enorme forhåndsforventninger til.

Hjemmelaget setter sin lit til at en katalansk midtbanemaestro - foredlet av Barcelonas berømte ungdomsakademi - er den som skal knuse moderklubbens drøm om å bli den første klubben som forsvarer en Champions League-tittel.

Men smellen Cesc Fabregas pådro seg en smell i kneet i helgens kamp mot Birmingham, har ført til dramatisk redusert lengde på fingerneglene i Nord-London de siste dagene.

Tirsdag mistet Arsenal-kapteinen den siste treninga før kveldens storkamp, og manager Arsene Wenger roet ikke akkurat frynsete Gunners-nerver ved å proklamere at Fabregas ikke ville spilt kampen om den hadde blitt spilt i går.

I stedet ville franskmannen vente helt til oppvarmingen før han tok en endelig avgjørelse.

DEN GANG DA: Cesc Fabregas som ung og fremadstormende Barcelona-spiller i 2001.Foto: YouTube
DEN GANG DA: Cesc Fabregas som ung og fremadstormende Barcelona-spiller i 2001.Foto: YouTube Vis mer

Den spanske sportsavisa Marca kom imidlertid med en gladnyhet tidligere i kveld: Fabregas starter kvartfinalen.

- Cesc Fabregas kommer til å spille kvartfinalen i Champions League mot Barcolona. London-klubbens kaptein gjennomgikk noen løpsøvelser ute på gressnatta på Emirates onsdag morgen, og han følte seg bra. Dessuten har spillerens ønske om å ta del i kampen hatt sitt å si, skriver avisa.

Det viste seg å være riktig, for da lagoppstillingene ble offentliggjort én time før kampstart, var Fabregas å finne på Arsenal-midtbanen sammen med Abou Diaby og Alex Song.

Så opp til Guardiola
Det betyr i så fall at 22-åringen får muligheten til å prøve å stoppe den katalanske fotballgiganten under ledelse av mannen som var hans store idol i fotballoppveksten, Pep Guardiola.

Daily Mail har funnet fram et klipp fra 2001 av en da 14 år gammel Cesc Fabregas fra Barcelonas egen tv-kanal, der en ung og ambisiøs tenåring prater om sin inspirasjonskilde.

- Jeg studerer nøye hvordan Guardiola spiller, siden han spiller i samme posisjon som meg, og har gjort det i mange år. Jeg ser særlig nøye på hvordan han alltid løfter blikket før han slår en pasning, og hvor hurtig han gjør det. Jeg liker også å ha mye ballkontakt for så å spille avgjørende pasninger for å skape sjanser for lagkameratene mine, sa Fabregas den gang da, og man kan trygt konstatere at det er en ferdighet han behersker bedre enn de aller fleste den dag i dag.

Han kom også med noen spådommer for det framtidige Barcelona, som har gått i oppfyllelse - og vel så det.

CESC-FORBILDE: Da Cesc Fabregas gikk gradene i Barcelonas fotballakademi, var Pep Guardiola den store inspirasjonskilden.Foto: SCANPIX/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
CESC-FORBILDE: Da Cesc Fabregas gikk gradene i Barcelonas fotballakademi, var Pep Guardiola den store inspirasjonskilden.Foto: SCANPIX/AP Photo/Kirsty Wigglesworth Vis mer

- Jeg regner med at Xavi kommer til å overta plassen til Guardiola en dag, og jeg tror også at Iniesta kommer til å komme langt. Han er brilliant.

Xavi og Fabregas spiller i kveld. Andres Iniesta måtte imidlertid gi seg med en lårskade mot Mallorca i helga, og er ikke med i Barcelonas tropp.