ARSENAL-KLAR: Arsenal har fulgt Marouane Chamakh i lang tid. Nå er den marokkanske spissen klar for klubben.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / NICOLAS TUCAT
ARSENAL-KLAR: Arsenal har fulgt Marouane Chamakh i lang tid. Nå er den marokkanske spissen klar for klubben.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / NICOLAS TUCATVis mer

Chamakh skrev under for Arsenal

- Har kommet til drømmeklubben min.

|||(Dagbladet): Det har ligget i kortene en god stund, og fredag ettermiddag ble Marouane Chamakh (26) formelt klar for Arsenal.

Den marokkanske spissen var Bosman-spiller etter årets sesong, og kommer i så måte vederlagsfritt til Nord-London for å forsterke en angrepsrekke som har vist seg å være svært så sårbar for skader.

Manager Arsene Wenger er meget fornøyd med omsider å ha slått kloa i en spiller klubben har fulgt i lang tid.

- Chamakh er en kvalitetsspiss, og han har ferdigheter som skulle tilsi at han kan gjøre det veldig bra i England. Ikke bare er han en god fotballspiller - han er også en fighter. Han er god i lufta og også en god lagspiller. Han er en strålende tilvekst til stallen vår, sier Wenger til arsenal.com.

26-åringen, som har scoret 79 mål på 293 kamper i løpet av åtte år i Bordeaux, sier selv at han har vært Arsenal-supporter hele livet. I så måte er det en gammel drøm som går i oppfyllelse.

- Målet mitt har alltid vært å spille i Premier League, og jeg ville spille for Arsenal framfor noen annen engelsk klubb, fordi det er en klubb som får meg til å drømme, og det er en klubb jeg har vært fan av siden jeg var barn, sier Chamakh til klubbens hjemmeside.

Marokkaneren har skrevet under på en langtidskontrakt med Arsenal og får  tildelt draktnummer 29 når han slutter seg til sin nye klubb i juli.