Chamberlains drømmescoring sørget for at Wenger endelig slo Mourinho

Sesongens første trofe.

MATCHVINNER: Alexander Oxlade-Chamberlain sendte Arsenal til himmels da han scoret målet som gjorde at de vant Community Shield.
MATCHVINNER: Alexander Oxlade-Chamberlain sendte Arsenal til himmels da han scoret målet som gjorde at de vant Community Shield. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Arsenal - Chelsea 1-0 (1-0)

(Dagbladet): En uke før Premier League-sesongen braker løs, møttes Arsenal og Chelsea til oppgjøret om Community Shield.

Ikke en kamp helt uten spenning. Arsene Wenger og Arsenal har hatt det man kan kalle et «Jose Mourinho-kompleks»: Wenger har nemlig aldri vunnet mot Chelsea under Mourinho. Det på tretten kamper.

Inntil i dag. I det 14. forsøket ble det endelig en seier til Arsene Wengers Arsenal mot byrivalen.

KAMPHANER: Jose Mourinho og Arsene Wenger. Foto: AP Photo/Jon Super
KAMPHANER: Jose Mourinho og Arsene Wenger. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

- Det var tøft fysisk i dag, banen var ikke bra. Men alt i alt er det bra fordi vi har bygget et solid forsvar nå i sesongoppkjøringen. Det har gått rimelig bra, sier Arsene Wenger til BT Sport.

Ox-mål Innledningsvis var Arsenal hissigst på grøten og kjørte på framover. Men det var Chelsea som hadde den første store sjansen i kampen etter et hjørnespark.

Bare tidligere Chelsea-sisteskanse Petr Cechs lange arm klarte å avverge det som kunne blitt en god start for fjorårets seriemester.

Etter tjuefem minutter tok Arsenal fortejent ledelsen etter et kremmerhus fra Alex Oxlade-Chamberlain. Han fintet vekk en Chelsea-forsvarer før han dunket ballen i mål fra 12 meter.

- Det er veldig fint å komme til Wembley og vinne. Vi ønsket å holde den sterke statistikken. Vi er i ekstase, og for meg personlig, så er jeg glad for at jeg scoret vinnermålet. Det var en stor kamp for oss i dag, sier målscoreren til BBC.

TROFE: Arsenal. Foto:
Reuters / Darren Staples
TROFE: Arsenal. Foto: Reuters / Darren Staples Vis mer

Ti minutter før pause hadde Chelsea sin største sjanse så langt i kampen til å sette lagene likt. Willian la ballen inn til en Ramires som fløy opp i lufta foran Arsenal-målet, men headet over mål.

Store sjanser Men Arsenal var nærmere å doble ledelsen. Chamberlain la inn i feltet der en Aaron Ramsey enkelt kunne ha headet inn 2-0-målet.

I pause gjorde en misfornøyd Mourinho endringer. Inn på banen kom fjorårets United-flopp Radamel Falcao, med håp om at han skal finne tilbake til gammel storhet.

Starten av andre omgang var langt mindre begivenhetsrik enn den første. Først et kvarter ut i omgangen hadde Eden Hazard en gylden mulighet til å sette lagene likt, men alene med keeper satte belgieren ballen høyt over mål.

Men det var Arsenal som hadde de største sjansene på tampen av kampen. Santi Cazorla kunne helt umarkert slippe gjennom, men avslutningen satte han rett i keeper Thibault Courtouis.

- Chelsea var best Temperamentene kokte veldig mot slutten av kampen. Det sa sitt om hvor viktig denne kampen var - og det var Arsenal som kunne plusse på trofesamlingen.

Men Mourinho mente at det var Chelsea som hadde vært best.

- Vi hadde initiativet og kontrollerte kampen. Men når vi ligger bak, finner vi ikke energien, for ikke alle er på topp. Arsenal forsvaret med ti spillere, gratulerer til dem. De spilte taktisk og kom et mål foran helt uten grunn.

- Premier League-sesongen blir vanskelig, det gjør den for alle. Slik de andre lagene bruker penger har de mye kraft, mens vi er det samme som forrige sesong. Og med det skal vi gjøre vårt beste, sier Mourinho.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer