Chambers den første store

Den britiske sprinteren Dwain Chambers (26) har testet positivt for det såkalte designerdopet THG, det samme stoffet som også har sendt sjokkbølger gjennom det amerikanske friidrettsmiljøet.

LONDON (Dagbladet): Sporene etter det prestasjonsfremmende stoffet THG ble funnet i en urinprøve som ble tatt da Dwain Chambers var på en treningsleir i Tyskland i august. Det gjenstår å få svar på B-prøven, skriver den britiske avisa The Guardian.

- Alle er uskyldige til det motsatte er bevist. Dette er ikke noe folk bare kan akseptere uten videre. Kan man si at noen er skyldig uten en dommer og jury? sa Chambers' ukrainske trener Remi Kortsjemnej (71) i et intervju med San Jose Mercury News.

Med positivt resultat av B-prøven må Chambers, som regnes som Europas raskeste mann, belage seg på å bli utestengt i minst to år.

Storbritannias største håp foran OL i Hellas neste år kan altså havne i den samme skamfulle klassen som sin forgjenger Linford Christie, som ble OL-mester på 100 meter i 1992. Han testet positivt på nandrolon i 1999, og tapte dermed mye av den ære han hadde opparbeidet seg i løpet av sin karriere.