Champagne utfordrer Blatter til presidentjobben

- Jeg har gleden av å informere om at jeg akkurat har skrevet til FIFAs valgkomité.

STILLER: Franskmannen Jérôme Champagne bekreftet mandag at han har bestemt seg for å gi Sepp Blatter kamp om jobben som president i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Foto: AP Photo / Francois Mori / NTB Scanpix
STILLER: Franskmannen Jérôme Champagne bekreftet mandag at han har bestemt seg for å gi Sepp Blatter kamp om jobben som president i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Foto: AP Photo / Francois Mori / NTB ScanpixVis mer

Franskmannen Jérôme Champagne bekreftet mandag at han har bestemt seg for å gi Sepp Blatter kamp om jobben som president i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

56-årige Champagne har tidligere vært direktør i FIFA og jobbet under Blatter, og han var også visegeneralsekretær fra 2002 til 2005.

- Jeg har gleden av å informere om at jeg akkurat har skrevet til FIFAs valgkomité og dens president Domenico Scala, der jeg bekreftet at jeg vil stille som presidentkandidat, sa Champagne.

Franskmannen lanserte seg selv som presidentkandidat i januar. Han sa den gang at han ikke trodde at han ville slå 78-årige Blatter, men at han hadde en sjanse hvis UEFA-president Michel Platini var motkandidat. Mektige Blatter har sittet i presidentstolen i FIFA siden 1998.

Siden den gang har Blatter sagt at han går for en ny periode, mens Platini har trukket sitt kandidatur.

Champagne er tidligere diplomat og jobbet blant annet med å få VM-sluttspillet til Frankrike i 1998. Presidentvalget skjer under FIFA-kongressen i mai neste år.

(NTB)