Championat-strid til aller siste løp

Toppkuskene Lars Anvar Kolle (35) og Eirik Høitomt (36) har kjempet tett om landschampionatet gjennom hele året. I dag faller avgjørelsen om hvem som tar tittelen.

Etter at de har kjørt mot hverandre omtrent 1000 ganger og slitt sulkysetet i mellom 1500 og 2000 løp er ingenting avgjort før årets siste løp på Momarken travbane under V75-løpene i ettermiddag.

-  Jeg skulle så gjerne vunnet denne tittelen. Det er jo så nære, sier Eirik Høitomt til Dagbladet. -  Det er flere løp der jeg angrer på mine disposisjoner og skulle gjort ting annerledes. Men slik er det vel for han andre også.-  Det var skikkelig gjevt å vinne denne tittelen. Og jeg tar gjerne en til, sier regjerende champion Lars Anvar Kolle.

Kjører 10 løp

-  Jeg skal gjøre alt jeg kan, men for å være realistisk, tror jeg ikke det går. Det er ikke de store vinnersjansene jeg har, sett på forhånd i dag, sier Høitomt.

Men uansett er det opp til Høitomt å avgjøre kampen. Han kjører i samtlige ti løp i dag. Kolle har en uvanlig stille dag med kun fire oppsitt. Han kommer til å stå ved gjerdet i hele seks løp for å følge sin konkurrent i banen.

-  Det kan bli nervepirrende nok. Jeg skulle helst kjørt flere løp, men slik er det en gang i blandt. Bare så synd at det skjer akkurat i dag, sier Kolle.

Hadde sjansen

Kolle kan sette spikeren i kista i det første V75-løpet. Han kjører kapasitetshesten Salsnes Jerker.

ÅRELANG DUELL. De to toppkuskene Lars Anvar Kolle (t.v.) med 204 seirer og Eirik Høitomt med 202 seirer har fulgt hverandre bokstavelig talt til døra i hver sin vogn. -  Jeg skulle så gjerne vunnet denne tittelen. Det er jo så nære, sier Høitomt. Foto: Frank Karlsen
ÅRELANG DUELL. De to toppkuskene Lars Anvar Kolle (t.v.) med 204 seirer og Eirik Høitomt med 202 seirer har fulgt hverandre bokstavelig talt til døra i hver sin vogn. - Jeg skulle så gjerne vunnet denne tittelen. Det er jo så nære, sier Høitomt. Foto: Frank Karlsen Vis mer

-  Denne krabaten gjør som han vil og har nesten alltid noe spesielt for seg. Får bare håpe, at han oppfører seg ordentlig i dag. Egentlig skulle jeg satt den berømmelige spikeren for to dager siden på Klosterskogen med hoppa Fjære Stjerna. Jeg hadde sjansen, men hun ble slått på målfoto, forteller Kolle.

De to kuskene kjempet tette dueller torsdag. Det endte med to pinner til hver. Høitomt imponerte mest med to femte rangerte hester i spillet.

Nyttår sammen

-  Jeg trodde ikke på noen triumfer den kvelden heller, sier Høitomt.Før dagens løp leder Kolle med fattige to triumfer. Hvis de ender likt etter at dagens løp er over, vinner Høitomt på flere andre plasser.

Uansett hvordan det går, må den ene skåle for den andre som landschampion i løpet av nyttårsnatta. De to er nemlig svært gode venner og feirer nyttår sammen.