KALDT, SIER DU? Disse Zenit-supporterne synes tydeligvis spillet varmet tilstrekkelig i 13 kuldegrader. Foto: Aleksander Demjantsjuk, Reuters/Scanpix
KALDT, SIER DU? Disse Zenit-supporterne synes tydeligvis spillet varmet tilstrekkelig i 13 kuldegrader. Foto: Aleksander Demjantsjuk, Reuters/ScanpixVis mer

Champions League-drama varmet i 13 kuldegrader

Zenit slo Benfica 3-2.

Roman Sjirokov varmet tilskuerne ved å score vinnermålet rett før slutt da Zenit St. Petersburg slo Benfica 3-2 i mesterligaen i dag.

Det gjorde han rett etter at gjestene hadde utlignet til 2-2. Det var en dramatisk avslutning i kampen som ble spilt i 13 kuldegrader.

Det er fortsatt vinterpause i russisk fotball, og Zenit hadde ikke spilt en kamp av betydning siden desember. Derfor var det ikke rart at laget brukte en stund på å få sving på spillet.

- Det var en kamp full av nerver, men mine spillere viste gode ferdigheter. De hadde også viljen som skulle til for å vinne. Det var en fortjent seier, sa Zenit-trener Luciano Spalletti.

Slo tilbake Benfica dominerte første del av kampen og tok ledelsen snaut halvveis i første omgang. Zenit-keeper Jurij Zjevnov greide bare å halvklare et frispark, og Maxi Pereira hadde en enkel oppgave med å ekspedere returen i mål.

Baklengsmålet tirret Zenit-spillerne til dåd, og bare fem minutter senere styrte Sjirokov et innlegg fra Tomás Hubocan i mål til 1-1.

Zenit presset gjestene tilbake på banen og kom til flere store sjanser. Likevel varte det helt til midt i annen omgang før det ble uttelling. Målet var verd å vente på. Sergej Semak henrykket publikum med et frekt hælspark på innlegg fra Vladimir Bystov.

Gave Benfica ønsket ikke å reise hjem med tap og gikk i angrep på jakt etter et nytt mål. Det kom i form av en gave fra Zjevnov tre minutter før slutt. En ny unødvendig retur gikk rett til Oscar Cardozo, som satte inn 2-2.

VINNERMÅLET: Roman Sjirokov scorer det avgjørende målet for Zenit. Foto: Aleksander Demjantsjuk, Reuters/Scanpix
VINNERMÅLET: Roman Sjirokov scorer det avgjørende målet for Zenit. Foto: Aleksander Demjantsjuk, Reuters/Scanpix Vis mer

Zjevnov spilte fordi førstevalget Vjatsjeslav Malafejev er ute med skade, og han ville blitt den store syndebukken om ikke Sjirokov hadde utnyttet en feil av Pereira til å gjøre 3-2.

Med to bortemål går Benfica likevel til returkampen på hjemmebane 6. mars med store forhåpninger om å sikre kvartfinaleplass.

- Det var vanskelig å spille her. Vi ga Zenit tre mål, og det betyr at vi forsvarte oss for dårlig. Likevel er intet avgjort, sa Benfica-trener Jorge Jesus.

(NTB)