Champions League-drømmen lokket Åge

Og Hareide kan bli lenge i Helsingborg.

UT PÅ TUR IGJEN: Åge Hareide trives på bryggekanten hjemme i Molde, men har aldri vært redd for å flytte på seg. Neste midlertidige adresse blir Helsingborg. Foto: Hans Arne Vedlog
UT PÅ TUR IGJEN: Åge Hareide trives på bryggekanten hjemme i Molde, men har aldri vært redd for å flytte på seg. Neste midlertidige adresse blir Helsingborg. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forrige lørdag fikk han sparken fra managerjobben i Viking. Allerede dagen etter ble han kontaktet av Helsingborg.

Torsdag kom den offisielle bekreftelsen på at Åge Hareide (58) tar over som trener for de regjerende svenske seriemestrene, som han selv trente til seriegull i 1999. I første omgang ut inneværende sesong.

- Dette skjedde veldig fort, som det ofte gjør i fotball, og begge parter var enige om at det var greit med en kortsiktig avtale i første omgang. Så får vi etter hvert avtale et tidspunkt da vi kan sette oss ned og diskutere framtida, sier Hareide til Dagbladet.

Åpen for mer - Så det er aktuelt å fortsette i Helsingborg?

- Ja, det er det, altså. Det er en klubb jeg kjenner godt og som jeg har nære bånd til. Det er jo fortsatt fire spillere i stallen som jeg selv hentet sist jeg var her, poengterer Hareide — med Christoffer Andersson, Mattias Lindström, Erik Edman og Erik Wahlström i tankene.

Helsingborg har også nordmennene Ardian Gashi, Erlend Hanstveit og Thomas Sørum i stallen.

Sist Hareide var trener i Sverige, ble han hentet inn for å redde Örgryte høsten 2009. Til tross for stor framgang, rykket likevel laget ned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer