- Champions League er en fet turnering, men ligaen er rugbrødet, og det er først og fremst der vi skal levere

Ståle Solbakken og hans FC København må raskest mulig tilbake til hverdagen.

POENGDELING: FC København scoret først, men kampen mot Juventus endte 1-1 i Parken i går.. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
POENGDELING: FC København scoret først, men kampen mot Juventus endte 1-1 i Parken i går.. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.Vis mer

- Nå gjelder det å vinne noen kamper i vår hjemlige serie. Det er på en måte rugbrødsarbeidet, som er mye viktigere enn kremkampene i Champions League, sier Carsten V. Jensen, sportsdirektøren i FCK.

- Vi fikk vist mot Juventus at vi har potensial til å prestere mye bedre i ligaen enn det vi har klart til nå. Det gir oss en stor utfordring til helgen, for da må vi prestere på like høyt nivå som i kremkampen mot det italienske mesterlaget, fortsetter sportsdirektøren.

Jensen sier han også har merket seg at Galatasaray gikk på et kjempetap.

- Jo, jeg har merket meg at et av lagene i gruppen vår tapte 1-6, mens vi klarte 1-1 mot en av favorittene. Det betyr mye at vi er solide rent defensivt, for det er det defensive spillet som til sjuende og sist avgjør hvor mange poeng vi kan sette inn på kontoen vår, mener Jensen.

Selvtillit For københavnerne som ansatte Ståle Solbakken for bare drøye 14 dager siden, har sesongen i den danske superligaen til nå være en gedigen nedtur. Det er bare blitt en seier på åtte kamper, men kjemperesultatet mot Juventus gir selvtillit.

- Dersom vi hadde tapt i Parken tirsdag kveld, ville det bare vært enda en nedtur. Nå fikk vi imidlertid en bonus ved å spille veldig godt i en time. Vi hadde hellet og dyktigheten med oss, og særlig imponerte Johan Wiland den siste halvtimen. Jo, dette var moro, slår sportsdirektøren fast.

- Kampen kan deles i to. Vi leverte det beste vi kan på det nåværende tidspunkt i 50 minutter, men annen omgang ble ren overlevelse. Vi forsvarte oss italiensk i eget felt og hadde en god keeper, innrømmer Ståle Solbakken.

Real Madrid neste I Champions League er det Real Madrid som blir neste utfordring for Ståle Solbakken og hans menn. Den kampen går i Madrid 2. oktober, men først og fremst er det likevel superligaen som teller mest for danskene.

Søndag er det OB som er motstander, og da gjelder det for FCK å utnytte den positive opplevelsen fra tirsdagens Champions League-kamp.

- Det vi viste mot Juventus skaper samhold i laget. Jeg er helt overbevist om at dette vil gi seg utslag også i ligaen, sier Thomas Delaney.

Etter festen i Parken tirsdag kveld er både han og de andre FCK-spillerne klare for hverdagen igjen.

- Champions League er en fet turnering, men ligaen er rugbrødet, og det er først og fremst der vi skal levere, sier sportsdirektør Carsten V. Jensen.

(NTB)