<strong>ETTERFORSKER KAMPFIKSING:</strong> Europol informerte i dag om at 380 kamper og 425 fotballfolk er under mistanke for kampfiksing. Champions League-kamper, VM- og EM-kvalifiseringskamper og toppfotball i hele Europa er berørt. Foto: EPA/ROBIN VAN LONKHUIJSEN
ETTERFORSKER KAMPFIKSING: Europol informerte i dag om at 380 kamper og 425 fotballfolk er under mistanke for kampfiksing. Champions League-kamper, VM- og EM-kvalifiseringskamper og toppfotball i hele Europa er berørt. Foto: EPA/ROBIN VAN LONKHUIJSEN Vis mer

Champions League-kamp i England kan være fikset

Europol mistenker 380 kamper og 425 fotballfolk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Europol holdt i formiddag en pressekonferanse i Haag i forbindelse med kampfiksing i fotball.

Europol har gjennom 18 måneder drevet en grundig etterforskning av kampfiksing. Nå kunne de fortelle at 380 kamper i 15 forskjellige land er under mistanke, og det samme er omtrent 425 dommere, spillere, ledere og kriminelle. Europol fortalte også at en kriminell gruppe i Asia er avslørt som en del av denne organiserte kriminaliteten.

- Vi frykter dette bare er toppen av isfjellet, sier Europol-sjef Rob Wainwright.

Kamper spilt i både Champions League, EM- og VM-kvalifiseringer og toppfotball i hele Europa er berørt.

Kampfiksing i Champions League Det skal være to kamper fra Champions League som er under mistanke, èn spilt i England. Hvilken kamp dette er, er fortsatt ikke helt sikkert, skriver britiske The Guardian.

- Fokuset har vært på andre land, ikke Storbritannia. Vi ble overrasket over skalaen på kriminaliteten og hvor bredt den gikk. Det ville være naivt av de i Storbritannia som tror at en sånn kriminell konspirasjon ikke involverer engelsk fotball, sier Wainwright ifølge BBC.

- Gitt store resultater De som står bak dette skal ha tjent 8 millioner euro (ca 60 mill norske kroner) på jukset, og de som samarbeidet skal ha fått ca 2 millioner av disse.

50 personer er så langt blitt arrestert i saken.

- Dette er den største etterforskningen noensinne innen kampfiksing i Europa. Det har gitt store resultater, og vi tror vi har avslørt et stort problem for fotball-Europas integritet. Et omfattende kriminelt nettverk er avslørt, sier Wainwright.

UEFA-president Platini er informert om saken, og tar det hele veldig alvorlig, informerte Wainwright.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer