ETTERFORSKER KAMPFIKSING: Europol informerte i dag om at 380 kamper og 425 fotballfolk er under mistanke for kampfiksing. Champions League-kamper, VM- og EM-kvalifiseringskamper og toppfotball i hele Europa er berørt. Foto: EPA/ROBIN VAN LONKHUIJSEN
ETTERFORSKER KAMPFIKSING: Europol informerte i dag om at 380 kamper og 425 fotballfolk er under mistanke for kampfiksing. Champions League-kamper, VM- og EM-kvalifiseringskamper og toppfotball i hele Europa er berørt. Foto: EPA/ROBIN VAN LONKHUIJSENVis mer

Champions League-kamp i England kan være fikset

Europol mistenker 380 kamper og 425 fotballfolk.

(Dagbladet): Europol holdt i formiddag en pressekonferanse i Haag i forbindelse med kampfiksing i fotball.

Europol har gjennom 18 måneder drevet en grundig etterforskning av kampfiksing. Nå kunne de fortelle at 380 kamper i 15 forskjellige land er under mistanke, og det samme er omtrent 425 dommere, spillere, ledere og kriminelle. Europol fortalte også at en kriminell gruppe i Asia er avslørt som en del av denne organiserte kriminaliteten.

- Vi frykter dette bare er toppen av isfjellet, sier Europol-sjef Rob Wainwright.

Kamper spilt i både Champions League, EM- og VM-kvalifiseringer og toppfotball i hele Europa er berørt.

Kampfiksing i Champions League Det skal være to kamper fra Champions League som er under mistanke, èn spilt i England. Hvilken kamp dette er, er fortsatt ikke helt sikkert, skriver britiske The Guardian.

- Fokuset har vært på andre land, ikke Storbritannia. Vi ble overrasket over skalaen på kriminaliteten og hvor bredt den gikk. Det ville være naivt av de i Storbritannia som tror at en sånn kriminell konspirasjon ikke involverer engelsk fotball, sier Wainwright ifølge BBC.

- Gitt store resultater De som står bak dette skal ha tjent 8 millioner euro (ca 60 mill norske kroner) på jukset, og de som samarbeidet skal ha fått ca 2 millioner av disse.

50 personer er så langt blitt arrestert i saken.

- Dette er den største etterforskningen noensinne innen kampfiksing i Europa. Det har gitt store resultater, og vi tror vi har avslørt et stort problem for fotball-Europas integritet. Et omfattende kriminelt nettverk er avslørt, sier Wainwright.

UEFA-president Platini er informert om saken, og tar det hele veldig alvorlig, informerte Wainwright.