Champions League må de se på TV. Men United har andre måter å tjene penger på

- Vurderer fortløpende.

ANDRE MULIGHETER: Manchester United har neten ikke midtukekamper denne sesongen etter at de er ute av både Europa og Ligacupen. Dermed åpner det seg andre muligheter for å få inn tapte inntekter. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB Scanpix
ANDRE MULIGHETER: Manchester United har neten ikke midtukekamper denne sesongen etter at de er ute av både Europa og Ligacupen. Dermed åpner det seg andre muligheter for å få inn tapte inntekter. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): For første gang siden 1995, blir det ikke spilt Champions League-fotball på Old Trafford denne høsten.

Fjorårets sjuendeplass i serien, som også satte dem utenfor Europaligaen, har gitt Louis van Gaals gutter et meget behagelig kampprogram. Og da MK Dons i tillegg ble for sterke i ligacupen, skal de rødkledde knapt spille én kamp i uka.

Det akter de nå å dra nytte av.

10 prosent nedgang The Guardian skriver i dag at klubben vurderer å bruke den ekstra tiden på å spille lukrative vennskapskamper i midtuka flere ganger i løpet av sesongen.

Tallknuserne har regnet seg fram til at klubbens omsetning vil synke med omlag 10 prosent som følge av manglende deltakelse i europacupen. Men det er mye penger å tjene på å spille for fulle tribuner rundt omkring i verden.

Det mest nærliggende i første omgang er Midtøsten. Her vil de ikke bare få anledning til å slippe unna den britiske vinteren, men i tillegg til en voksende tilhengerbase, er det også et pengesterkt publikum. Storsigneringene Radamel Falcao og Angel di Maria har ikke gjort klubben mindre attraktiv i så måte.

- Det er noe vi vurderer fortløpende. Det som skjer på fotballbanen er alltid det viktigste, sier «daglig leder» i klubben, Richard Arnold ifølge avisa.

- Bare positive erfaringer Van Gaal sa iløpet av Uniteds USA-turné i sommer at avstandene som måtte tilbakelegges for å tekkes sponsorer ikke nødvendigvis var veldig positive for forberedelsene før Premier League.

Likevel, Arnold understreker at det ikke er noen uenigheter med Van Gaal rundt mulighetene for å gjøre flere turer.

- Jeg har bare positive erfaringer med manageren og hans forståelse av hva som kreves av et førsteklasses lag. Både på banen og hva som skal til for å drive en klubb på denne størrelsen. Vi er et godt samarbeid når det kommer til jobben som skal legges ned utenfor banen, og jeg setter pris på støtten vi får fra ham.