Champions League på Viasat og TV 2

Har sikret seg rettighetene til 2021. 

BEHOLDER CHAMPIONS LEAGUE: Viasat har sikret seg rettighetene i nok en periode, men videreselger enkelte kamper til TV 2. Foto: Alessandro Di Marco/ANSA via AP/ NTB Scanpix
BEHOLDER CHAMPIONS LEAGUE: Viasat har sikret seg rettighetene i nok en periode, men videreselger enkelte kamper til TV 2. Foto: Alessandro Di Marco/ANSA via AP/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Champions League i fotball blir fortsatt å se på Viasat-kanalene i Norge etter at MTG har forlenget rettighetene til 2018 til 2021.

Men denne perioden må de dele godbitene med TV 2, melder kanalen på sine egne nettsider.

- Vi er enormt glade for å ha sikret oss denne rettigheten. Nå skal vi vise to av de aller mest attraktive kampene hver eneste runde, inkludert finalerundene. Disse vil bli vist eksklusivt på TV 2s kanaler i Norge og tilgjengeliggjort på TV 2 Sumo. Også finalen vil vises på TV 2. Vi ser frem til dette samarbeid med MTG-konsernet, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

MTG (Modern Times Group) forlenger rettighetene til UEFA Champions League, også kalt mesterligaen, fra 2018 til 2021, men videreselger nå altså enkelte kamper til TV 2.

MTG driver blant annet TV3, Viasat 4 og Viasats betalings-TV-kanaler. Avtalen gjelder i Norge, Sverige og Danmark, og rettighetene inkluderer fri-TV og betal-TV i tillegg til mobile enheter og internett, melder Kampanje.

For Norge gjelder avtalen rettigheter til å sende 108 Champions League-kamper på norske skjermer hver sesong.

- Vi er glade for å ha sikret oss verdens beste fotballturnering for en ny rettighetsperiode. UEFA Champions League vil fra 2018 ble enda mer omfattende enn tidligere, med atskillig flere sendetidspunkter. Selv om vi har sublisensiert deler av kampene til TV2, vil seerne fremdeles se alle UEFA Champions League-kamper på våre flater og det er vi selvfølgelig strålende fornøyde med, sier sportssjef i MTG Norge, Anne Tufte, i en pressemelding.

MTG har hatt rettighetene siden Champions League-turneringen siden den startet for 25 år siden, og finalen er hvert år blant de mest sette sportsbegivenhetene i verden.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer