UAVGJORT: Kampen om de fire øverste plassene i Premier League er knallhard, og med uavgjort i dag kan den fort ryke for Arsenal. Bak jager Chelsea og Tottenham, som begge har spilt færre kamper enn Arsenal. Her ser vi Kieran Gibbs (i rødt) i duell med Evertons Kevin Mirallas i kveldens kamp. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth
UAVGJORT: Kampen om de fire øverste plassene i Premier League er knallhard, og med uavgjort i dag kan den fort ryke for Arsenal. Bak jager Chelsea og Tottenham, som begge har spilt færre kamper enn Arsenal. Her ser vi Kieran Gibbs (i rødt) i duell med Evertons Kevin Mirallas i kveldens kamp. Foto: AP Photo/Kirsty WigglesworthVis mer

Champions League-plassen i en tynn tråd for Arsenal

Spilte uavgjort mot Everton i kveld, og utfordrerne jager hakk i hæl med færre kamper spilt.

Arsenal klarte bare 0-0 mot Everton. Det betyr at laget sliter med å sikre plass i neste sesongs Champions League, selv om laget ligger på 3.-plassen i tabellen i øyeblikket.

En seier over Everton ville gjort at situasjonen ville sett mye lysere ut, men Arsenal, som er på jakt etter plass i europacupspill for 16. sesong på rad, hadde ikke marginene med seg.

London-laget hadde vunnet fire strake seirer før det ble uavgjort tirsdag kveld. Men det ville seg ikke for hjemmelaget som åpnet best. Arsenals franske angriper Olivier Giroud hadde store sjanser, men desto større misser i begynnelsen av kampen som ebbet ut uten scoringer.

Nå ligger Arsenal på tredjeplass med 60 poeng. Chelsea har 58, mens to kamper mindre spilt. Deretter følger Tottenham med 58 og en kamp mindre, mens Everton har 56 poeng med samme antallet kamper som Arsenal.

Manchester United leder ligaen med et forsprang på 15 poeng til byrival City. Alex Fergusons mannskap kan ta et langt skritt videre mot en sikker ligatittel onsdag dersom det blir seier over West Ham.

(NTB)