FABREGAS-ERSTATTER: Mikel Arteta (t.v.) erstatter landsmannen Cesc Fabregas på  Arsenals midtbane.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tom Hevezi
FABREGAS-ERSTATTER: Mikel Arteta (t.v.) erstatter landsmannen Cesc Fabregas på Arsenals midtbane.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tom HeveziVis mer

Champions League-spill fristet Arteta

- Hadde ikke så mange flere muligheter igjen.

Mikel Arteta synes det er tungt å forlate Everton, men 29-åringen gleder seg til å ta fatt på sin nye karriere i Arsenal.

Spanjolen gikk fra Everton til Arsenal under siste dag av overgangsvinduet. Ifølge britiske medier godtok han et lønnskutt før han skrever under en fireårskontrakt med Arsenal.

Arteta ser spesielt fram til å få spille i mesterligaen. Arsenal tok seg til gruppespillet med å slå ut Udinese i kvalifiseringen.

- Det er en stor og annerledes utfordring for meg, og jeg ønsker å prøve meg på det høyeste nivået, nemlig Champions League. Jeg er 29 år gammel, så jeg har ikke så mye tid igjen å benytte meg av en mulighet som denne, sier Arteta til Evertons nettsted.

Han innrømmer at det blir tungt å forlate Everton etter seks og et halvt år i Liverpool-klubben.

- Jeg var takknemlig for støtten og kjærligheten som klubben og fansen viste meg. Det er svært tungt å ta farvel, forteller Arteta.

(NTB)