Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Champions League-trekningen er ferdig, og Mourinho fikk viljen sin

Storkamper på løpende bånd.

(Dagbladet): I formiddag fikk Gianni Infantino igjen lov til å slå seg løs i fri utfoldelse i Nyon da åttedelsfinalene i Champions League skulle trekkes.

I forkant har det naturlig nok blitt spekulert mye i hvem som skulle møte hvem. José Mourinho hadde blant annet gjort det klart at PSG er drømmemotstanderen for hans Chelsea, mens Arsene Wenger helst ville unngå spansk motstand.

Storkamper De to ringrevene fikk i alle fall viljen sin. Chelsea skal besøkte Zlatan Ibrahimovic & co, mens Arsenal får besøk av Monaco.

Rune Bratseth sier til Dagbladet at han har blinket seg ut Chelsea-kampen som den ene godbiten. Den andre finner sted på Etihad.

- Jeg ser jo umiddelbart på City mot Barcelona. Den er ganske heftig. Det samme gjelder PSG mot Chelsea. Jeg holder Barcelona og Chelsea som knappe favoritter, men det er langt fra til februar. Det er ikke godt å si hvem som er i form da, sier Bratseth.

- Bedre fotball får du ikke. Dette er det aller ytterste av kvalitet.

De resterende kampene ble som følger:

PSG (Frankrike) - Chelsea (England)
Manchester City (England) - Barcelona (Spania)
Leverkusen (Tyskland) - Atletico Madrid (Spania)
Juventus (Italia) - Dortmund (Tyskland)
Schalke (Tyskland) - Real Madrid (Spania)
Sjakthar Donetsk (Ukraina) - Bayern München (Tyskland)
Arsenal (England) - Monaco (Frankrike)
Basel (Sveits) - Porto (Portugal)

De første kampene, med gruppetoerne på hjemmebane, vil spilles den 17./18. og 24./25. februar. Returoppgjørene går av stabelen 10./11. og 17./18. mars.

Møter gamleklubben Wenger slapp som sagt spansk motstand, men må i stedet ut mot Monaco. En klubb han har et ganske spesielt forhold til.

Franskmannen trente nemlig klubben fra fyrstedømmet i sju sesongen fra 1987 til 1994 før han etter en dårlig sesonginnledning fikk fyken den 17.september.

- Arsenal har vært litt heldige. Det kan være greit det sånn historisk sett. Det er ingen enkle kamper her, men det er mulig å ta seg videre, sier Bratseth.

I løpet av sin tid i Monaco vant han ett seriegull og en cup-tittel.

Finale-reprise Vi har også en reprise fra en tidligere Champions League-finale i vente da Borussia Dortmund skal møte Juventus.

Da de to møttes i på Olympiastadion i 1997 var det tyskerne som trakk det lengste strået etter to scoringer av Karl-Heinz Riedle og én av Lars Ricken, mens Alessandro Del Piero scoret for italienerne.

Bratseth var selv til stede på finalen for 17,5 år siden, og trekker fram denne kampen som en av de jevneste oppgjørene.

- Juventus - Dortmund er svært interessant. Juventus har vært bedre i den hjemlige ligaen enn i Champions League, mens for Dortmund er det stikk motstatt. Det er en helt åpen seanse, sier han.

Dortmund vant riktignok sin gruppe i år, men om man tar ligaformen med i likninga skal ikke Juventus på noen måte avskrives. Jurgen Klopps gutter ligger nemlig to plasser over bunnen i Bundesliga.

MØTER PSG: Jose Mourinho sa før trekningen at han ønsket seg PSG. Det ønsket ble innfridd. Foto:REUTERS/Stefan Wermuth/NTB Scanpix
MØTER PSG: Jose Mourinho sa før trekningen at han ønsket seg PSG. Det ønsket ble innfridd. Foto:REUTERS/Stefan Wermuth/NTB Scanpix Vis mer