UTSATT: Benni McCarthy og andre sør-afrikanske idrettsstjerner er ettertraktede ransobjekter. Foto: AP /Paulo Duarte/ NTB Scanpix
UTSATT: Benni McCarthy og andre sør-afrikanske idrettsstjerner er ettertraktede ransobjekter. Foto: AP /Paulo Duarte/ NTB ScanpixVis mer

Champions League-vinner ranet hos frisøren

Benni McCarthy.

Den sørafrikanske fotballhelten Benni McCarthy ble utsatt for væpnet ran mens han var hos frisøren i Johannesburg, opplyser hans agent.

Bevæpnede menn stormet inn i frisørsalongen i forstaden Melrose, rettet et våpen mot McCarthys hode og tilegnet seg 37-åringens giftering, klokke og andre verdisaker. McCarthy ble ikke skadd.

- De var bare ute etter ham. Det var ni andre kunder der, men ranerne lot dem være. De tok det de kunne fra Benni, og så dro de igjen, sa agenten Percy Adams til sørafrikansk radio.

McCarthy er Sør-Afrikas mestscorende landslagsspiller med 31 mål. Han har vært utenlandsproff i Portugal, Spania og England, og han vant mesterligaen med Porto i 2004, da José Mourinho var klubbens trener.

Sørafrikaneren er nå bosatt i Edinburgh, der han for tiden er i ferd med å skaffe seg UEFA-trenerlisens. Han var i hjemlandet for å være ekspertkommentator under mesterligaens semifinaler.

Flere sørafrikanske idrettsstjerner har vært utsatt for kriminelle handlinger det siste året. Landslagskeeper Senzo Meyiwa ble skutt og drept under et ran i fjor.

(NTB)