Charlie Miller ber om ny Rangers-sjanse

- Jeg har fått gode vaner i Norge.

(Dagbladet.no): Charlie Miller jakter en ny arbeidsgiver, og har trent med gamleklubben Glasgow Rangers denne uka.

Klubbens nylig «hjemvendte» manager Walter Smith har forklart at Miller bare har trent mens han har vært hjemme på grunn av sykdom i familien, men Miller drømmer om å få bli.

- Det føltes som å komme hjem, som å bli gjenforent med den gamle familien, sier Miller til skotske The Herald.

- Jeg har vokst opp med Walter (Smith), Ally McCoist (assistentmanager) og Ian Durrant (trener). Jeg har kjent dem lenge, og det var en herlig følelse å komme tilbake og trene der, sier Brann-spilleren.

Valgte Gazza-veien

Charlie Miller var regnet som et vidunderbarn i Rangers, men havnet i unåde etter at han - ifølge The Herald - «valgte Paul Gascoigne framfor Brian Laudrup som rollemodell».

- Jeg gjorde feil sist jeg var her, og jeg ville elsket muligheten til å rette opp inntrykket. Jeg forsto det ikke da, for jeg var ung og naiv. Jeg fikk alt for mye alt for fort, og tok det for gitt. Jeg var i Rangers fra jeg var en unge, og du blir immun mot hvor priviligert du er, sier Miller.

I stedet for å bli en helt i den skotske storklubben, ble det opphold i Leicester, Watford, Dundee United og Brann.

VIL HJEM: Charlie Miller drømmer om en retur til Glasgow Rangers. Foto: Scanpix
VIL HJEM: Charlie Miller drømmer om en retur til Glasgow Rangers. Foto: Scanpix Vis mer

- Kanskje det er fordi jeg har blitt eldre, men de siste årene har jeg tenkt med meg selv: «Hva har jeg gjort? Hva har jeg gått glipp av?» Jeg vant medaljer i Rangers, men jeg forstår nå at jeg kunne gjort det så mye bedre. Det er aldri for seint.

- Lært mye i Norge

Charlie Miller forklarer den skotske avisa at tida i Brann har gjort ham godt, og at han nå både er en sprekere og mer moden mann. Så om han mot formodning skulle få sjansen i Rangers igjen, vil han ikke rote den bort.

- Jeg er klart sunnere enn jeg har vært de siste fem åra. Jeg trives med fotballen igjen. De jobber godt i Norge, og jeg tilegnet meg mange gode vaner der. Jeg tror folk fortsatt har et feilaktig inntrykk av at jeg er en bråkmaker, og det forstår jeg ikke.

Thodesen håper på Miller

En annen som følger med Miller, er Sandefjord-trener Tor Thodesen. Han sitter med et syltynt håp om å hente skotten til hvalfangerbyen. Han tror det økonomiske skal være mulig å takle for Sandefjord.

- Brann vet hvor smertegrensen går for vår del, så økonomien i dette prosjektet har jeg god tro på at vi eventuelt skal kunne få til, sier Thodesen til Sandefjords Blad.

Han tror også på Millers garantier om at han er en grei gutt.

– Jeg har mange svært gode referanser på Millers Brann-historikk, og jeg er av den bestemte oppfatning at han har fått et ufortjent rykte som bråkmaker, sier Sandefjord-treneren.

ØNSKER SEG CHARLIE: Tor Thodesen drømmer om å hente Charlie Miller som sentral midtbanespiller i Sandefjord.