Charlotte (17) er blind, men stavhoppingen hennes forbløffer alle

Tok bronse i deltatsmesterskap.

MED PÅ PALLEN:  Da Charlotte Brown mottok bronsemedaljen - var selvfølgelig førerhunden Vader med på pallen, og fikk et velfortjent seierskyss av stavhopperen.  Foto: NTB Scanpix
MED PÅ PALLEN: Da Charlotte Brown mottok bronsemedaljen - var selvfølgelig førerhunden Vader med på pallen, og fikk et velfortjent seierskyss av stavhopperen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet har tidligere skrevet om den amerikanske stavhopperen Charlotte Brown. 17-åringen tok USA med storm i fjor.

Charlotte Brown er nemlig blind. Hun ble diagnostisert med grå stær i ung alder - og synet ble gradvis dårligere.  I dag er hun tilnærmet hundre prosent blind - og ser bare kontraster av svart og hvitt.

Ny rekord Likevel konkurrerer hun på høyt nivå i USA.

I år forbedret hun egen rekord både i meter og plasseringer da hun  strakk seg over 3,5 meter i delstatkonkurransen i Texas - for seende.

Det holdt til en bronsemedalje for 17-åringen.

- Jeg tar av meg hatten for sånne mennesker. Det hun gjør er helt ekstremt. Stav er en så teknisk øvelse og du må være så presis for å lykkes, sa den norske stavhopperen Cathrine Larsåsen til Dagbladet.

Selv etter prestasjonen - var Brown ydmyk der hun tuslet opp på pallen sammen med førerhunden Vador:

- Denne historien handler egentlig ikke om meg. Den handler om alle som strever med noe. Endelig greide jeg det. Hvis jeg kan sende en melding til noen så er handler det ikke om stavhopping eller friidrett. Det handler om å finne noe som gjør deg glad uansett hvilke hindringer som er i veien din, sier hun ifølge Daily Mail.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer