Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Charlotte Kalla dropper svensk idrettsgalla

Vil heller trene.

INGEN GALLA: Charlotte Kalla lar finkjolen henge i skapet i år. Hun dropper frisøren og den svenske idrettsgallaen også.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
INGEN GALLA: Charlotte Kalla lar finkjolen henge i skapet i år. Hun dropper frisøren og den svenske idrettsgallaen også. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Charlotte Kalla lar finkjolen henge i skapet i år. Hun dropper frisøren og den svenske idrettsgallaen også. For henne er det bare trening før Falun-VM som gjelder.

- Vi har bare en måned på oss til det braker løs med VM i Falun. Derfor passer idrettsgallaen veldig dårlig for oss som driver med langrenn, sier Kalla til nyhetsbyrået TT.

Derfor droppet hun Stockholm-tur i år. Hun gjorde i stedet unna en treningsøkt på to og en halv time med skøyting, og mandag kveld skal hun hvile ut med idrettsgallaen på fjernsyn

- Jeg trenger all den tiden jeg kan få til VM-forberedelser. Derfor er det viktig at jeg holder på de stramme rutinene i treningsarbeidet mitt, forteller hun.

Kalla tok to sølvmedaljer i OL i Sotsji sist vinter, og det betyr at hun er nominert i tre ulike klasser. Ved siden av sølvmedaljene i 15 kilometer skiatlom og 10 kilometer klassisk, var hun også med på å gå Sverige inn til gullet i kvinnestafetten sammen med Anna Haag, Emma Wikén og Ida Ingemarsdotter.

På gallaen kan hun bli kåret til årets kvinnelige idrettsutøver for 2014, hun kan bli med på årets lag, og hun kan få Radiosportens Jerringpris. I den siste kategorien får hun faktisk to sjanser, både individuelt og med stafettlaget. Hun er allerede tildelt Svenska Dagbladets Bragdgull for stafettseieren i OL.

- Det er stort bare å være nominert på idrettsgallaen. Jeg synes også det er stort at så mange langrennsløpere er blant de nominerte. Det betyr mye for sporten vår, sier Charlotte Kalla.

(NTB)