KLAR FOR FLERE OPPTURER: Charlotte Kalla og Marit Bjørgen fikk medaljene sine i kveld. Foran tikilometeren tirsdag frykter ikke Kalla en smørebom slik de svenske herrene var utsatt for i dag.   Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
KLAR FOR FLERE OPPTURER: Charlotte Kalla og Marit Bjørgen fikk medaljene sine i kveld. Foran tikilometeren tirsdag frykter ikke Kalla en smørebom slik de svenske herrene var utsatt for i dag. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Ski-VM i Lahti 2017

Charlotte Kalla etter den svenske smørebommen: - Tar ikke medalje med dårlige ski

Skal forsvare VM-tittelen sin tirsdag. 

LAHTI (Dagbladet): Stemningen sto i taket da Marit Bjørgen, Krista Pärmäkoski og Charlotte Kalla fikk medaljene sine på torget i Lahti i kveld.

Tusenvis av langrennsfans hadde møtt opp for å først og fremst hylle Pärmäkoski, men også de mange nordmennene ga lyd fra seg på Bjørgens store kveld.

Lengter etter tirsdag

Kalla smilte også fra øre til øre over bronsemedaljen. I dag fikk hun bekreftelse på at formen er der den skal være før hun skal ut og forsvare VM-tittelen på tikilometeren tirsdag.

- Jeg lengter etter tirsdag, det skal bli veldig morsomt. Samtidig er det mange som er utrolig sterke. Marit gikk fantastisk fint i Otepää og overbeviste i dag igjen. Men det skal bli gøy å konkurrere på tirsdag, det skal det bli, sier Kalla til Dagbladet etter medaljeseremonien.

LAHTI: Charlotte Kalla prater om formen, bronsjemedaljen og motstanderen Bjørgen. Video: Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer

I ettermiddag har det svenske smøreteamet hatt krisemøte med Calle Halfvarsson og Daniel Rickardsson etter smørebommen de hadde på herrenes tremil i dag.

Er ikke urolig

Kalla hadde naturlig nok perfekte ski i dag, men en smørebom på tirsdag kan ødelegge medaljehåpet hennes. Det ville vært ekstra surt nå som hun har dokumentert toppform etter hjerteflimmeret som satte henne utenfor første del av sesongen.

- Jeg har ikke snakket med herrene etter løpet, men jeg kan bare si at mine ski var bra. Jeg hadde bra feste og det er jeg avhengig av for å kunne gå avslappet. Når jeg gikk sammen med Heidi i dag kjente jeg at skøyteskiene mine var veldig bra nedover også. Jeg tar ikke medalje om jeg har dårlige ski, sier Kalla.

- Så du frykter ikke at en smørebom kan ramme deg?

- Nei, jeg ser ingen grunn til uro.