GODE FRAMTIDSUTSIKTER: Charlotte Kalla blir medeier i en ny skitunnel i Sverige.Foto: AFP / JONATHAN NACKSTRAND / NTB Scanpix
GODE FRAMTIDSUTSIKTER: Charlotte Kalla blir medeier i en ny skitunnel i Sverige.Foto: AFP / JONATHAN NACKSTRAND / NTB ScanpixVis mer

Charlotte Kalla investerer i egen skitunnel til 400 millioner

- Det betyr mye for satsingen min.

(Dagbladet): Før årets VM-sesong sleit Charlotte Kalla med motivasjonen. Det gjør hun åpenbart ikke etter VM-suksessen i Falun i år.

Ifølge den svenske avisa Dagens Industri investerer Kalla nå i en splitter ny skitunnel nær hjemstedet. Skitunnelen, som bygges i Piteå, skal koste rundt 400 millioner kroner. Kalla får en eierandel på ti prosent.

- En skitunnel gjør at jeg får mulighet til å gå mye på ski i sommerhalvåret. Det betyr mye for min satsing, sier Kalla ifølge Expressen.

Skitunnelen blir 1,2 kilometer lang, med dobbelt spor, og skal stå ferdig i 2016. Kallas satsing har med andre ord horisont i hvert fall fram til OL i Pyeongchang i 2018.

I tillegg til de åpenbare fordelene for hennes egen satsing er prosjektet noe Kalla er stolt av å være med på. Hun ser det som et viktig bidrag til å sikre skimiljøet i Piteå noe verdifullt.

- Jeg ser dette som at jeg setter et stempel på noe jeg tror på, sier hun til Dagens Industri.