VANT PRIS: Charlotte Kalla mottok sammen med Ida Ingemarsdotter pris for beste lag på den svenske idrettsgallaen. Etterpå var overarmene hennes et hett tema på mikrobloggnettstedet Twitter. Foto: Sven Lindwall / Expressen
VANT PRIS: Charlotte Kalla mottok sammen med Ida Ingemarsdotter pris for beste lag på den svenske idrettsgallaen. Etterpå var overarmene hennes et hett tema på mikrobloggnettstedet Twitter. Foto: Sven Lindwall / ExpressenVis mer

Charlotte Kalla tok en Bjørgen

Viste muskler på den svenske idrettsgallaen.

(Dagbladet): Skidronninga Marit Bjørgen skapte en real Twitter-storm da hun viste fram sine veltrente armer under den norske idrettsgallaen i begynnelsen av januar.

Skuffet over norske medier Skryt ble imidlertid fulgt av mindre hyggelige dopingpåstander i finsk presse. Det som viste seg å være ti måneder gamle dopingbeskyldninger fra skandaletreneren Kari-Pekka Kyrös, ble trukket fram for å ledsage bildene av Bjørgen med prisen.

I et intervju med Adresseavisa sa den norske skistjerna at hun er skuffet over norske mediers gjengivelse av dopingbeskyldningene.

- Det er en del av gamet. Jeg er glad jeg er 30 år og hardhudet. Når det kommer fra han, tar jeg det ikke seriøst. Men det er litt skuffende at norske medier lager saker om det. Jeg mener de burde oversett det, sier Bjørgen.

Samtidig smiler hun litt av at overarmsmusklene skapte såpass store reaksjoner.

- Jeg er ikke så stor. Jeg tror det er en god fotograf. Jeg tror hun har tatt et godt bilde. De er ikke større nå enn for ti år siden. Jeg skjemmes ikke, men når temaet blir slikt, så kommer jeg til å kle på meg neste år, sier Bjørgen til Adressa om Scanpix sitt velbrukte bilde.

Kalla-kopi Det var et råd Bjørgens tøffeste konkurrent Charlotte Kalla ikke fulgte. Da hun mottok pris som en del av årets lag, viste også hun fram et par veltrente biceps.

Og Twitter-kommentarene lot ikke vente på seg, noe blant annet Aftonbladet omtaler under tittelen «Kallas "kontring" på muskelbildet».

- Ingen dårlige biceps Kalla har forresten, skriver en av brukerne.

VIL KLE PÅ SEG:Marit Bjørgens biceps skapte Twitter-storm etter den norske idrettsgallaen. Foto: Thomas Rasmus SKaug / Dagbladet
VIL KLE PÅ SEG:Marit Bjørgens biceps skapte Twitter-storm etter den norske idrettsgallaen. Foto: Thomas Rasmus SKaug / Dagbladet Vis mer

- Bra biceps på Kalla også... ...doping? Hmmm ;), twitrer IFK Göteborgs målvakt John Alvbåge.

- For noen armer Kalla har, for noen biceps! Men dette har det da blitt twitret om tidligere. Jo, «norskan» slo oss der også, skriver en annen av brukerne.

Flere viser til dopryktene som dukket opp i kjølvannet av den norske idrettsgallaen.

- Kan vi slutte å spekulere i hvorvidt Bjørgen er dopet nå som vi har sett Kallas armer? Eller skal vi begynne å anklage Kalla nå også, skriver en twitrer.

VISTE MUSKLER: Den svenske skiløperen Charlotte Kallas overarmer ble også mye omtalt på Twitter etter den svenske idrettsgallaen. Foto: Sven Lindwall/Expressen
VISTE MUSKLER: Den svenske skiløperen Charlotte Kallas overarmer ble også mye omtalt på Twitter etter den svenske idrettsgallaen. Foto: Sven Lindwall/Expressen Vis mer