Charlton forsvarer Beckham

Selv om det var David Batty som brente den avgjørende straffen mot Argentina, er det David Beckham som er syndebukken i England, etter sin uansvarlige utvisning. Nå forsvares han av ingen ringere enn Sir Bobby Charlton.

- Ikke kast ham til ulvene. Jeg pratet med ham etter kampen, og han var fryktelig lei seg. Han skjønte hva han hadde gjort, sier Sir Bobby, selv en av de største i fotballhistorien og nå direktør i Manchester United.

Beckham ble felt av Diego Simeone, og mens han lå å bakken sparket den unge engelskmannen etter Argentinas kaptein. Charlton syns Simeones felling var stygg.

- Det var en kynisk felling, men nå er det historie. David reagerte og ble utvist. Han vil få flere VM der han kan rette opp dette, mener legenden.

Helter

I de engelske avisene er man for en gangs skyld ikke rasende på landslaget etter et tap. Beckham får sitt pass påskrevet, og burde ifølge The Sun «skamme seg», mens resten av spillerne omtales som helter.

Statsminister Tony Blair, som så kampen hjemme sammen med barna sine, er blant gratulantene.

- Hele landet kan være stolte av laget. De viste engelsk kampånd på sitt beste, sa Blair, som i likhet med mye av pressen sukker over den «onskapsfulle» straffeavskjeden.

- Å klare seg i 75 minutter med ti mann, og deretter ryke på straffer, var grusomt. Det fortjente de ikke med det motet de viste, sa Blair om de engelske spillerne.

(NTB-AFP)