Charlton kjøper U21-landslagsspiss

Betaler 35 mill.

(Dagbladet.no): Overgangssirkuset er virkelig i gang i Premier League.

I dag ble det klart at Darren Bent, 21-årig angriper fra Ipswich, går til Premier League-klubben Charlton.

Stortalentet skriver en fireårskontrakt og koster omlag 30 mill. kroner, en sum som øker med fem mill. avhengig av suksess.

- Jeg er imponert over planene deres for klubben, både på og utenfor banen. Jeg er sikker på at Charlton vil bli enda bedre, og jeg vil være med, sier Bent ifølge BBC.

Den engelske U21-spissen har nettet 55 mål på 142 kamper siden debuten i 2001. Og han scoret 19 mål denne sesongen.

Bent nektet å skrive ny kontrakt med Ipswich etter at klubben røk ut i playoff-semifinalen. Han ville gått gratis neste sommer.

- Det er alltid trist å selge en av våre hjemmeavlede spillere, men denne gangen var det en nødvendighet, sier Ipswich-styreformann David Sheepshanks.

• Også nyopprykkede Sunderland har mest sannsynlig sikret seg en ny spiss. Klubben er enige med Blackburn om en pris på 21 mill. kroner for 22-årige Jonathan Stead, som var på utlån til Stadium of Light i vinter.

Charlton kjøper U21-landslagsspiss

Nå gjenstår bare Steads personlige kontrakt. Også Ipswich-duoen Kelvin Davis (keeper) og Tommy Miller (midtbane) er nærmest klare for Thomas Myhres klubb.

TAPTE MOT WEST HAM: Her reddes et Darren Bent-skudd av Hammers-keeper James Walker. West Ham vant semifinalen, og rykket opp da de slo Preston i playoff-finalen.