Charlton knuste Chelsea

Etter 45 sekunder sprakk nullen for milliardærene i londonoppgjøret.

 • Charlton - Chelsea 4-2: Les kampreferat minutt for minutt! Etter under et minutt på kampuret dukket islandske Herman Hreidarsson umarkert opp i Chelsea-feltet. Et treff med panna og lille Charlton tok ledelsen mot storebror.

  Så utliknet John Terry etter 10 minutter og gjorde godt markeringssvikten i starten. Der og da trodde alle på en oppskriftsmessig borteseier til nyrike Chelsea.

  Men i fotballen er det ikke alltid pengesekken som avgjør. Charlton utnyttet kynisk stadige forsvarstabber hos Roman Abramovitsj' menn.

  Matt Holland nikket inn 2-1 før pause, før finske Jonathan Johansson sto helt alene og dyttet inn 3-1 da Paolo Di Canio kjørte karusell med backene på kanten.

  Fadesen var fullkommen da Jason Euell smelte ballen under Chelsea-keeperen til 4-1. Nest sist på ballen: Chelseas landslagsback Wayne Bridge, som tuppet ballen feil vei.

  De blåkledde fra vestkanten ga seg ikke, og fikk et lite håp da innbytter Eidur Gudjohnsen dundret inn 2-4.

  Men Charlton kunne også økt ledelsen, og fikk med seg tre fortjente poeng til julekosen i London.

  - Det var hardt arbeid i første omgang. Og ettersom kampen gikk visste vi at Chelsea ville presse oss hardt, som de gjorde. Men jeg synes vi fortjente dette, sier Scott Parker til Sky Sports.

  Chelsea taper nå terreng til Arsenal, som rykker tre poeng fra.

  Og med Manchester United-seier seinere 2. juledag er stjernelaget hele fire poeng bak tabellteten.

  - Det var en rar kamp for oss. Vi hadde to-tre målsjanser, men de var farlige på dødball. Plutselig var det 4-1, sier Chelsea-manager Claudio Raineri.

  Han klager ikke over resultatet.

  - Vi ga dem for mange målsjanser. De scoret fire og kunne scoret flere.

LILLEBROR VANT:</B> Paolo Di Canio gratulerer Matt Holland med ledermålet før pause.