Charltons «hevn» på Ipswich

Etter en sesong i skyggen av opprykkskollega Ipswich fikk Charlton revansj i kveld. Hjemme på The Valley vant de kampen mellom årets to overraskelseslag 2-1. Dagbladet.no fulgte kampen direkte.

Dermed klatret Charlton opp på en sterk åttendeplass. Laget har gjort det meget godt som nykommere i Premier League, men har nesten blitt glemt fordi Ipswich har gjort det enda bedre i samme situasjon, og ligger på fjerdeplass.

Etter første omgang hadde Charlton mest grunn til å være fornøyd med at det sto 1-1, etter at Ipswich hadde vært det klart beste laget. Men i andre omgang jevnet kampen seg ut. Charlton tettet godt igjen bakover, og klarte også å sikre seieren med en sjelden scoring fra midtstopper Richard Rufus.

Respekt

- Vi hadde for mye respekt for Ipswich i første omgang, sier Charlton-manager Alan Curbishley til SkySports.

Han har ikke gitt opp håpet om å kvalifisere seg for UEFA-cup neste sesong:

- Vi må nok vinne begge de siste kampene, så får vi se. Jeg tror vi har en sjanse, sier han.

- Hadde fortjent seier

Ipswich-manager George Burley var skuffet over resultatet i en kamp han mente laget hans burde vunnet.

- Vi hadde grepet på kampen. Vi spilte godt og dominerte det meste der ute. Men sånn er fotball: Du får ikke alltid det du fortjener, sier Burley som likevel ikke depper.

- Alt i alt er vi fornøyd med innsatsen. Vi kunne vunnet kampen, og har kvalifisert oss for Europa allerede.

Men Champions League synes et skritt lenger unna med Leeds på samme poengsum med en kamp til gode og Liverpool tre poeng bak med to kamper til gode.

Stewart skadd

Til Ipswich' fordel taler at de har relativt svake motstandere i de to siste kampene i Manchester City og Derby. Ulempen er at nettopp disse to lagene ligger på hver sin side av nedrykkstreken, og kjemper en desperat kamp for å overleve.

Nok en hodepine for Ipswich: Premier Leagues toppscorer Marcus Stewart måtte gå av banen med en skade som trolig var en strekk i låret, og står i fare for å miste de to siste kampene. I kveldens kamp mistet Ipswich mye av det offensive initiativet etter at Stewart gikk ut.

Hvis han er ute av spill for de siste to kampene, kan ikke Stewart forsvare ledelsen på målstatistikken i Premier League, der han står med 19 mål. Jimmy Floyd Hasselbaink (Chelsea) har 18, Thierry Henry (Arsenal) har 17, mens Mark Viduka (Leeds) har 16 scoringer i ligaen.