ALENE I MÅL IGJEN: Sylvain Chavanel klatret seg inn til sin andre etappeseier i årets Tour de France. Det betyr også at han er tilbake i gul ledertrøye. Foto: Lionel Bonaventure, AFP/Scanpix
ALENE I MÅL IGJEN: Sylvain Chavanel klatret seg inn til sin andre etappeseier i årets Tour de France. Det betyr også at han er tilbake i gul ledertrøye. Foto: Lionel Bonaventure, AFP/ScanpixVis mer

Chavanel klatret seg tilbake i den gule trøya

Vant den første klatreetappen i årets Tour de France.

||| (Dagbladet): Den første fjelletappen i årets Tour de France ble vunnet av hjemmehelten Sylvain Chavanel, som dermed vant sin andre etappe i årets Tour.

Quick Step-rytteren gikk til angrep i den siste av tre kategori 2-stigninger på dagens etappe, den 14 kilometer lange bakken opp til målpassering i Station des Rousses.

Det gikk et brudd med fem ryttere tidlig på etappen, men i den siste bakken var det bare lagkameraten Jerome Pineau i den prikkete klatretrøya som var igjen av utbryterne. Han hadde ingen intensjoner eller anledning til å henge på Chavanel.

Pineau styrket uansett ledelsen sin i klatrekampen underveis på etappen, selv om han til slutt endte fire minutter bak vinneren.

De store favorittene i sammendraget kjørte i mål 1.47 bak Chavanel.

Sammenlagtleder Fabian Cancellara hadde sluppet feltet for lengst, og dermed er Chavanel tilbake i den gule trøya han syklet med på tirsdag etter seieren på mandagens etappe.

Edvald Boasson Hagen, som etter noen dagers rolle som spurter er i gang med den egentlige oppgaven som hjelperytter for Sky-kaptein Bradley Wiggins, hang med de beste til starten på den siste klatringen. Da satte 23-åringen seg opp på sykkelen og tok en matbit.

Thor Hushovd slapp seg ned fra feltet en bakke tidligere. Ingen av spurtkonkurrentene tok noen poeng på dagen etappe, så Thor beholder den grønne trøya.