CHAVES: Vant 2. etappen av Spania rundt foran Tom Dumoulin. Her fra en Tour of Beijing i fjor. AFP PHOTO / WANG ZHAO
CHAVES: Vant 2. etappen av Spania rundt foran Tom Dumoulin. Her fra en Tour of Beijing i fjor. AFP PHOTO / WANG ZHAOVis mer

Chaves fra Colombia kjørte landsmannen Quintana av i siste bakke

Men Tom Dumpoulin, som veltet ut av Tour de France på tredjeetappe, ble nummer to og stjal showet.

(procycling.no): Johan Esteban Chaves fra Orica GreenEdge vant andre etappe av Spania rundt. Han tar også over sammenlagtledelsen i den tre ukers lange rundturen i Spania.

- Jeg følte det var min mulighet til  å gjøre det for laget, og jeg klarte å vinne etappen og ta over trøyen. Nå skal jeg bare fortsette. Jeg skal være glad for i dag, men tenke på i morgen, sier Chaves i tv-intervjuet etter målgang.

Skulderen ut av ledd

Colombianeren vant spurten foran Tom Dumoulin, som kjørte sin første fellesstart etter et lengre skadeavbrekk som følge av at han slo skulderen ut av ledd på tredje etappen i Tour de France.

Selv om Chaves sto i veien for en drømmeretur på sykkelen, var ikke Dumoulin skuffet etter søndagens etappe.

- Jeg har ikke kjørt ritt på sju uker. Jeg ville gjøre et skikkelig forsøk i dag. Chaves var sterkere enn meg, og jeg visste det. Derfor valgte jeg ikke å lede an i bruddet mot slutten, men heller la Chaves ta vinden. Min eneste mulighet var å ta spurten helt på slutten, sier Dumoulin i tv-intervjuet, og legger til at han ikke kan være skuffet over andreplass etter skulderskaden han fikk tidlig i Tour de France.

Fra sand til fjell

Første etappe av Vuelta a Espana var preget av sand da de kjørte en lagtempo langs stranden i Marbella, på andreetappen var rytterne allerede i gang med fjellene. Den 159 etappen fra Alhaurín de la Torre og Caminito del Rey ble avsluttet med en tredjekategoristigning opp til 560 meter over havet. Stigningen var på sitt bratteste 13 prosent.Cyril Gautier fra Team Europcar støtet i bunnen av bakken, fire kilometer til mål. Kilometeren senere støtet Nairo Quintana, andremann fra årets Tour de France fra feltet hvor de øvrige favorittene som Chris Froome satt.

Quintana kjørt av

Johan Esteban Chaves fra Orica GreenEDGE satt en skyhøy fart i Quintanas gruppe, hvor også Tom Dumoulin og Nicolas Roche satt. Det ble for mye for Quintana, som mistet trioen med en kilometer igjen til mål. Quintana havnet til slutt 26 sekunder bak Chaves og tok fire sekunder på Chris Froome.Det ble store utskillelser på den hektiske åpningsetappen.

Før start har Astana blitt hauset opp som laget å slå. Fabio Aru ble beste rytter fra Astana på en tiendeplass. Vincenzo Nibali havnet 1:28 bak Chaves.

Med drøyt 30 kilometer igjen av rittet var det også en stor massevelt. Przemyslaw Niemiec fra Lampre-Merida lå bevisstløs etter ulykken. IAMs David Tanner er ute av rittet og ble kjørt på sykehus etter velten.