MISTET ROSA: Johan Esteban Chaves mistet den rosa ledertrøyen på siste klatreetappe i Giro d'Italia. Foto: LUK BENIES (Scanpix/Afp)
MISTET ROSA: Johan Esteban Chaves mistet den rosa ledertrøyen på siste klatreetappe i Giro d'Italia. Foto: LUK BENIES (Scanpix/Afp)Vis mer

Chaves slet med sykdom i fjellene

- Det er ikke en unnskyldning.

(procycling.no): Johan Esteban Chaves klarte ikke å forsvare ledelsen på den siste klatreetappen av Giro d'Italia.

Colombianeren måtte se en uhyre sterk Vincenzo Nibali gå forbi på siste mulighet. Likevel var ikke 26-åringen i dårlig humør etter målgang.

- Vi er fortsatt fornøyde. Vi ga vårt beste, men Nibali, Scarponi og Astana viste at de var best. Jeg hadde ikke beina, slik er livet. Det er ikke noe annet å si, sa Chaves etter målgang ifølge cyclingnews.com.

Les også: Vincenzo Nibali sikret sin andre rosa trøye

Sykdom
Chaves ble den store favoritten da Steven Kruijswijk krasjet ned fra Colle dell'Agnello på fredagens etappe.

Men Orica-GreenEDGE-rytteren klarte ikke å følge Nibali opp til Risoul, før nådestøtet kom i giroens siste førstekategori.

Etter å ha briljert i fjellene tidligere i rittet, var ikke colombianeren på sitt beste på de siste etappene. Litt av grunnen kan ha vært at han har slitt med bronkitt de siste dagene. Å sykle knallharde etapper på antibiotika, er langt fra optimalt, men den blide klatreren ville ikke skylde på det.

- Det er ikke noen unnskyldning. Jeg er ikke den type person som sier at jeg var syk eller hadde krampe. Jeg hadde bare ikke beina, og det er det. Når pulsen din er på 200, tenker du ikke på noe. Du prøver bare å gjøre ditt beste.

Foreldre på besøk
For en mann som tapte et av verdens største og viktigste sykkelritt nærmest på målstreken, var Chaves i godt humør.

- Det er første gang mine foreldre har kommet til Europa, det var min første gang i maglia rosa. Jeg tapte trøyen i dag, men det er ikke så viktig. Det er viktigere at de var her. Jeg har bare tapt et sykkelritt.

Chaves ble nummer fem i fjorårets Vuelta a España, men var da aldri skikkelig inne i kampen om sammenlagtseieren. I giroen har han vært blant de beste fra første dag én.

Til slutt var han 52 sekunder dårligere enn Nibali, forutsett at det ikke skjer noe uventet på søndagens flate etappe.

Lærdommen fra giroen skal han ta med seg videre.

- Jeg har lært at drømmer kan bli virkeliggjort. Hvis du fortsetter å jobbe og aldri gir opp, kan drømmene dine gå i oppfyllelse. Det er hva jeg kommer til å fortsette å gjøre.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.