Cheerleadere behandlet som eskortepiker: - Jeg følte meg som et kjøttstykke

Søksmål mot klubben.

SAKSØKER: To av cheerleaderne som har tatt ut søksmål mot Buffalo Bills snakker ut til New York Times om hvilke forhold de har måttet jobbe under. Foto: Rick Stewart/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
SAKSØKER: To av cheerleaderne som har tatt ut søksmål mot Buffalo Bills snakker ut til New York Times om hvilke forhold de har måttet jobbe under. Foto: Rick Stewart/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Denne sesongen spiller NFL-klubben Buffalo Bills uten cheerleadere på sidelinjen etter at det ble tatt ut søksmål mot klubben.

Bakgrunnen for dette er at cheerleaderne skal ha arbeidet for så å si null lønn, og i etterkant av søksmålet har det kommet fram flere kontroversielle detaljer om føringer som ble pålagt jentene.

Nå har to av jentene, Alyssa og Maria, stått fram og fortalt sin del av historien til New York Times.

- Et kjøttstykke De forteller blant annet om hvordan de ble tvunget til å varme opp før kampene i et nesdlitt lagerrom, at de måtte betale for uniformene selv og det ble gjennomført «ristetester» for å se om de måtte gå ned i vekt.

I tillegg ble jentene paradert rundt på flere ulike tilstelninger. På et sponsorarrangement på en golfklubb måtte de sitte på i golfbilene til høystbydende - helst på fanget til vedkommende.  Dette i tillegg til andre opptredener hvor de ble utsatt for seksuelle kommentarer og beføling.

- Folk trodde at vi hadde det bra. At vi tjente godt og hadde en luksuriøs livsstil. Det stemmer ikke. Jeg endte opp med å føle meg som et kjøttstykke, sier Maria.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer