Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cheerleadere behandlet som eskortepiker: - Jeg følte meg som et kjøttstykke

Søksmål mot klubben.

SAKSØKER: To av cheerleaderne som har tatt ut søksmål mot Buffalo Bills snakker ut til New York Times om hvilke forhold de har måttet jobbe under. Foto: Rick Stewart/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
SAKSØKER: To av cheerleaderne som har tatt ut søksmål mot Buffalo Bills snakker ut til New York Times om hvilke forhold de har måttet jobbe under. Foto: Rick Stewart/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Denne sesongen spiller NFL-klubben Buffalo Bills uten cheerleadere på sidelinjen etter at det ble tatt ut søksmål mot klubben.

Bakgrunnen for dette er at cheerleaderne skal ha arbeidet for så å si null lønn, og i etterkant av søksmålet har det kommet fram flere kontroversielle detaljer om føringer som ble pålagt jentene.

Nå har to av jentene, Alyssa og Maria, stått fram og fortalt sin del av historien til New York Times.

- Et kjøttstykke De forteller blant annet om hvordan de ble tvunget til å varme opp før kampene i et nesdlitt lagerrom, at de måtte betale for uniformene selv og det ble gjennomført «ristetester» for å se om de måtte gå ned i vekt.

I tillegg ble jentene paradert rundt på flere ulike tilstelninger. På et sponsorarrangement på en golfklubb måtte de sitte på i golfbilene til høystbydende - helst på fanget til vedkommende.  Dette i tillegg til andre opptredener hvor de ble utsatt for seksuelle kommentarer og beføling.

- Folk trodde at vi hadde det bra. At vi tjente godt og hadde en luksuriøs livsstil. Det stemmer ikke. Jeg endte opp med å føle meg som et kjøttstykke, sier Maria.

Ingen lønn For disse, og flere andre nedverdigende affærer, fikk de ikke betalt et rødt øre fra klubben. Dette fra et lag som hvert år har en omsetning på over 1,4 milliarder kroner.

Den eneste måten å få penger på var gjennom tips. For 800 timer med jobbing regnet Alyssa ut at hun har tjent 420 dollar (3000 kroner). Maria har tjent 105 dollar (750 kroner).

I ettertid har klubben forsøkt å distansere seg fra «ansettelsesforholdet», men høyesterettsdommer Timothy Drury har allerede gjort det klart at Buffalo Bills satte betingelsene for, og godkjente, kontraktene til cheerleaderne.

Selve ligaen, som har blitt rammet av flere skandaler denne høsten, forblir forholdsvis tause om hele konflikten.

Regler Dagbladet har også tidligere skrevet om kravene som ble stilt til cheerleaderne i Buffalo før de ble oppløst forut for denne sesongen.

DISTANSERER SEG: I ettertid har klubben forsøkt å distansere seg fra «ansettelsesforholdet», men høyesterettsdommer Timothy Drury har allerede gjort det klart at Buffalo Bills satte betingelsene for, og godkjente, kontraktene til cheerleaderne. Foto: Rick Stewart/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
DISTANSERER SEG: I ettertid har klubben forsøkt å distansere seg fra «ansettelsesforholdet», men høyesterettsdommer Timothy Drury har allerede gjort det klart at Buffalo Bills satte betingelsene for, og godkjente, kontraktene til cheerleaderne. Foto: Rick Stewart/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer

• Aldri snakke om politikk, religion eller seksuelle referanser. De må ikke ha sterke meninger, snakke om sladder eller si «jeg» eller «meg» for ofte.

• Når de skal spise mat, får de aldri spise med fingrene. Bruk alltid bestikk.

• Ved menstruasjon,  bruk alltid riktig produkt. En tampong kan bli for stor og irritere.

• Fjern alltid sminke om natta før du legger deg.

FLERE KLUBBER: Oakland Raiders, Cincinnati Bengals og Buffalo Bills er klubbene som har misfornøyde cheerleadere. På dette bildet er Dallas Cowboys, Atlanta Calcons og Indianapolis Colts representert. Foto: NTB Scanpix
FLERE KLUBBER: Oakland Raiders, Cincinnati Bengals og Buffalo Bills er klubbene som har misfornøyde cheerleadere. På dette bildet er Dallas Cowboys, Atlanta Calcons og Indianapolis Colts representert. Foto: NTB Scanpix Vis mer