Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cheerleading i USA:

Cheerleadere fortviler:
- Tvunget til å kle oss nakne

- De fortalte oss at vi var stygge og at vi ikke fortjente å være på laget, sier den ene jenta.

NY SKANDALE: To cheerleadere fra Kansas State Wildcats hevder de ble tvunget til å kle av seg under et opptaksritual. Foto: Instagram / kstatecheer.
NY SKANDALE: To cheerleadere fra Kansas State Wildcats hevder de ble tvunget til å kle av seg under et opptaksritual. Foto: Instagram / kstatecheer. Vis mer

Amerikansk cheerleading har igjen havnet i søkelyset etter at seks kvinnelige studenter skal ha blitt tvunget til å kle seg nakne foran medstudenter under et opptaksritual i Kansas, USA.

Det er studentavisa Kansas State Collegian som skriver om hendelsen.

Hendelsen, som skal ha involvert seks førsteårsstudenter ved Universitet i Kansas, skal ha skjedd 25. juli 2017 mens de arrangerte en sommerleir for barn på universitetsområdet.

Én måned etter opptaksritualet skal cheerleading-laget ha havnet under tilsyn på grunn av brudd på universitetets regler, skriver studentavisa

Reglene tar for seg såkalt «hazing».

Bortført

To studenter har valgt å fortelle om ritualet, men ønsker å forbli anonyme.

Studentene skal ha blitt bedt om å møte opp ved en bakke med løpesko. Etter å ha løpt opp og ned bakken, ble de bedt om å legge seg ned på bakken.

Jentene ble påført bind for øynene og kjørt vekk med forskjellige biler til et hus.

STERKE BILDER: Den sjokkerende videoen har nå ført til en etterforskning av politiet i Denver, USA. Video: CNN ( Les hele saken her: https://www.dagbladet.no/sport/sjokkbilder-fra-cheerleading-ryster-usa---jeg-ma-spy/68633486 ) Vis mer

Der skal én av jentene ha blitt plassert inn i en vaskemaskin.

- De plasserte meg i en pappeske og slo på sidene, forteller den ene jenta.

Kledd nakne

De skal seinere ha blitt ført til et rom hvor de ble bedt om å svare på en rekke spørsmål. For hvert spørsmål de svarte feil på, måtte de ta av et klesplagg.

Jentene skal ha blitt avkledd, og deretter ført til forskjellige rom med bind foran øynene.

- Jeg tok av øyebindet sammen med en annen jente som satt ved siden av meg. To tidligere herrestudenter gikk inn og så oss nakne, sier én jente.

To jenter ble flyttet ned en etasje der de ble fortalt at de hadde bestått ritualet.

- Etterpå flyttet de meg og to andre jenter til et annet rom, fortalte oss at vi var stygge, og at vi ikke fortjente å være på laget og at ferdighetene våre ikke var gode nok.

Slutter på universitetet

Flere tidligere førsteårsstudenter skal ha måttet gjennomgå opptaksritualer, hevder de to jentene.

Mens den ene jenta forteller at hendelsen har redusert selvtilliten og prestasjonsevnen hennes, har den andre jenta valgt å slutte på universitetet.

- Universitet og idrettsfakultetet behandlet meg og mine lagkamerater som om vi ikke betydde noe, og som om vi bare var pene ansikt for media, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media