Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cheeseburgere hjalp Ann-Elen

Etter flere ukers slit løsnet det endelig for Ann-Elen Skjelbreid, og selv mente hun grunnen var enkel. - Jeg gumlet cheeseburgere i går kveld, det er garantert årsaken, sier Skjelbreid til NTB etter andreplassen på dagens verdenscupsprint i skiskyting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cheeseburgere er ikke hverdagskost for skiskytterjentene, de går stort sett på kornprodukter og havregrøt. Men når det butter for mye imot i konkurranser må det tenkes utradisjonelt for å få tilbake lysten.

- Jeg dro på burger-restaurant i går, jeg elsker nemlig cheeseburgere. Jeg ga litt f..., og prøvde å tenke annerledes foran sprinten. Jeg har gått nok drittløp i det siste, i dag ville jeg kjempe i toppen, sa Skjelbreid etter at hun hadde sett ukrainske Olena Zubrilova snappe seieren med fattige to sekunder.

Rekordfart

Zubrilovas lagvenninne Olena Petrova tok tredjeplassen. Også hun tok inn mye på Skjelbreid på slutten, men kom 2,6 sekunder for sent til å sikre dobbeltseier.

Etter andre skyting hadde Ann-Elen 10 sekunders forsprang til torsdagens verdensmester på den klassiske distansen. I løpet av beintøffe 2,5 kilometer i rekordfart tok Zubrilova igjen hele forspranget og litt til.

- Hun er så vanvittig rask i sporet. Jeg gikk det jeg kunne på slutten, men det holdt dessverre ikke helt. Jeg er likevel kjempefornøyd, kan ikke være annet på en dag som denne, sa Skjelbreid og skinte om kapp med solen i det flotte Kollen-anlegget.

Ann-Elen stilte de andre norske jentene helt i skyggen. Søster Liv Grete var nest beste lagvenninne på en skuffende 17. plass. Gro Marit Istad ble nummer 20, mens Gunn Margit Andreassen fikk med seg det siste verdenscuppoenget fra plass nummer 25.

(NTB)