Chelsea: - Vi kan ikke klage over dette

Rosenborg møter Chelsea og Valencia i Champions League.

(Dagbladet.no) Det ble - som ventet - ei veldig tøff Champions League-gruppe på Rosenborg.

Trønderne var heldige i kvaliktrekningene, men i kveld var det slutt på flaksen.

Rosenborg har nemlig havnet i gruppe med Chelsea, Valencia og Schalke 04.

– Dette blir kjempespennende, men det er tøff motstand. For å si det litt beskjedent: Vi er ikke gruppefavoritter. Sportslig sett kunne det ikke blitt bedre, sier RBK-trener Knut Tørum til NTB.

Også Chelsea er fornøyd med trekningen.

– Det er ingen lette grupper, men vi kan ikke klage over dette. Vi har vært i semifinalen to ganger i løpet av de fire siste årene. Dette er den ultimate turneringen og målet er å ta ytterligere steg, sier direktør Peter Kenyon.

- Attraktive lag

Chelsea endte på 2. plass i Premier League forrige sesong, Valencia kom på 4. plass i Spania og Schalke fikk sølv i Bundesliga.

SMILTE: Knut Torbjørn Eggen trakk på smilebåndet da Rosenborg havnet i gruppe med Chelsea, Valencia og Schalke 04. Men han innrømmer at det nok er den tøffeste gruppa RBK kunne havnet i. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
SMILTE: Knut Torbjørn Eggen trakk på smilebåndet da Rosenborg havnet i gruppe med Chelsea, Valencia og Schalke 04. Men han innrømmer at det nok er den tøffeste gruppa RBK kunne havnet i. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

Sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen poengterer at Rosenborg endte i det tøffeste selskapet.

– Attraktive og veldig gode lag. Den tøffeste gruppa, sier Eggen.

Dermed fikk ivorianerne på Rosenborg - Yssouf Koné (født i Elfenbenskysten, men representerer Burkina Faso), Didier Konan og Abdou Razack Traore - det laget de ville ha. De håpet på Chelsea og et møte med landsmann Dider Drogba.

Skal til Europa også neste år

De to beste lagene fra hver gruppe går videre, men selv om det kanskje kan bli for tøft for Rosenborg, kan det bli mer spill i Europa på dem. Tredjeplassen gir nemlig spill i UEFA-cupen etter jul.

For Rosenborg er det uansett serien som er viktigst denne høsten, nå som de har spilt seg til gruppespillet i Champions League.

- Vi skal ha så gode resultater (i Champions League) at vi får spille videre i Europa (etter gruppespillet). Jeg tror vi skal være veldig godt fornøyd hvis vi klarer 3. plassen i gruppa og får spille UEFA-cup. Vi skal også vise fram Rosenborg på sitt beste. Vi skal spille offensiv fotball og være dyktige til å forsvare oss. Vi skal gjenskape kompetansen vår som en Champions League-klubb, sier Tørum.

- Samtidig skal vi kapre en av plassene i serien som gir oss muligheten til å spille ute i Europa også neste år. Hvis vi får gullet, sier vi takk, men målet er å ta en plass som gir oss muligheten for spill i Europa

Chelsea: - Vi kan ikke klage over dette
Chelsea: - Vi kan ikke klage over dette
TOPPKAMPER: Høydepunktene vil komme på rekke og rad i høst, for Marek Sapara og Didier Ya Konan. Her jubler de for Saparas første mål i gårsdagens seier over finske Tampere.