<strong>SEIER:</strong> Jorginho scoret på straffe mot Brighton. Foto: Glynn Kirk / AP / NTB scanpix.
SEIER: Jorginho scoret på straffe mot Brighton. Foto: Glynn Kirk / AP / NTB scanpix. Vis mer

Chelsea åpnet med seier

Chelseas stjernegalleri måtte slite for poengene borte mot Brighton i mandagens Premier League-oppgjør, men vant til slutt 3-1.

Publisert
Sist oppdatert

Chelsea har brukt over to milliarder kroner på nye spillere for å ta opp kampen om ligagullet denne sesongen, men London-lagets første scoring var en ren gavepakke fra Brighton.

Da vertene skulle forsøkte å spille seg ut bakfra etter 20 minutters spill gikk det galt. En håpløs tversoverpasning ble snappet av Jorginho og servert nyinnkjøpte Timo Werner. Tyskeren ble så lagt i bakken av Brighton-keeper Mathew Ryan og dommeren blåste straffe.

Fra straffemerket sendte Jorginho keeperen en vei og ballen i motsatt hjørne. Det var italienerens åttende straffescoring for Chelsea på like mange forsøk.

Fram til da hadde lagene vært så godt som jevngode. Etter scoringen var Brighton best fram til pause. Graham Potters menn spilte seg fram til flere solide sjanser. Spesielt Steven Alzate satte Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga på prøve ved et par anledninger, men 1–0 sto seg til pause.

19-åring herjet

Selv om Chelsea har storhandlet i sommer var spilleren de i januar solgte til Brighton, Tariq Lamptey, som var førsteomgangs store spiller. Forsvarsspilleren var både høyt og lavt og skapte store problemer for langt med rutinerte eks-lagkamerater.

Annen omgang var bare tre minutter gammel da 19-åringen dro forbi to Chelsea-forsvarere og dundret ballen mot mål. Skuddet ble blokkert, men bare minutter senere var han nest sist på ballen da hjemmelaget utlignet.

Fra utsiden av sekstenmeteren sendte Leandro Trossard et skudd mot lengste hjørnet, som gikk under Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga og i mål. Chelsea-manager Frank Lampard kan neppe ha blitt imponert over lagets sisteskanse.

Rett i krysset

Brighton hadde knapt jublet ferdig før Chelsea igjen var i føringen. Chelseas høyreback Reece James stilte inn skuddfoten og hamret ballen knallhardt opp i krysset fra rundt 20 meters hold – utakbart for Ryan. Da var det spilt 56 minutter.

Lewis Dunk fikk en alle tiders mulighet til å gjøre 2-2, men upresset fra kanten av femmeteren stanget ballen på utsiden av stengene.

Da var Chelsea mer effektive. Etter en corner havnet ballen hos Kurt Zouma. Chelsea-spilleren forsøkte lykken med skuddfoten og sendte av gårde et skudd som gikk via en Brighton-spiller og i mål etter 66 minutter.

Flere mål ble det ikke og Chelsea vant til slutt 3–1.

Store forventninger

Det var stilt store forventninger til Chelsea etter å ha handlet spillere for over to milliarder kroner, men London-laget måtte kjempe hardt for poengene mot Brighton.

I tillegg til Timo Werner (fra RB Leipzig) og Kai Havertz (fra Bayer Leverkusen) som startet mandagens kamp, har også Hakim Ziyech (Ajax), Ben Chilwell (Leicester), Malang Sarr (Nice), Thiago Silva (PSG) kommet inn portene på Stamford Bridge.

De to førstnevnte startet mandagens oppgjør og gjorde seg på ingen måte bort. Begge viste at de er klassespillere som Chelsea vil få mye glede av denne sesongen. .

Brightons nysignering Adam Lallana varte i underkant av en omgang. 32-åringen, som fikk med seg over 120 kamper for Liverpool, måtte ut med skade etter 44 minutters spill.

Neste runde tar Brighton turen til Newcastle, mens Frank Lampard tar med seg Chelsea til Anfield for å møte regjerende seriemestre Liverpool.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer