LANGTIDSSKADD: José Bosingwa (t.h.) har ikke spilt fotball siden han måtte gå av banen med skade mot Gabriel Agbonlahor og Aston Villa i oktober. Nå mister den portugisiske høyrebacken VM-sluttspillet.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tom Hevezi
LANGTIDSSKADD: José Bosingwa (t.h.) har ikke spilt fotball siden han måtte gå av banen med skade mot Gabriel Agbonlahor og Aston Villa i oktober. Nå mister den portugisiske høyrebacken VM-sluttspillet.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tom HeveziVis mer

Chelsea-back mister VM

Bosingwa må kneopereres på nytt.

|||(Dagbladet): Chelsea har hatt problemer på backplass den siste tiden med førstevalgene på både høyre- og venstresiden ute med skade.

Høyreback José Bosingwa har ikke vært i aksjon for ligalederen siden han hinket av banen med knetrøbbel borte mot Aston Villa i oktober.

Nå må den lynraske portugiseren opereres på nytt, noe som betyr at ikke bare den resterende ligasesongen går fløyten, men også VM-sluttspillet i Sør-Afrika.

- Bosingwa må opererres på nytt, og mister resten av sesongen. Dessverre mister han også VM-sluttspillet, sier Chelsea-assistent Ray Wilkins til klubbens hjemmeside.

Tilbakeslag for EssienLandsmannen Ricardo Carvalho sliter også med en lårskade han pådro seg under landslagstjeneste i midtuka, men Wilkins har et lite håp om at portugiseren kan ta del i søndagens kvartfinalekamp i FA-cupen mot Stoke på søndag.

- De fleste spillerne våre har kommet tilbake fra landslagsoppdrag i fin form, og sånn sett har vi vært veldig heldige. Det er bare Carvalho som har litt problemer med stivhet i baksiden av låret, men vi skal se nærmere på det i dag for å få klarhet i om han er klar for spill på søndag, sier Wilkins.

Michael Essien, Ashley Cole og Petr Cech sliter med mer langvarige skadeproblemer. Førstnevnte har slitt med en leddbåndsskade i kneet, og Wilkins opplyser at han har fått et tilbakeslag, og må påregne flere uker på sidelinja. Både Essien og Cole gjennomgår for tida behandling i Frankrike for sine skader.

En leggskadet Cech holder derimot skjemaet for et comeback i slutten av måneden.

- Petr gjør veldig gode framskritt. Han gjorde noen øvelser i bassenget i går, og er på full fart tilbake, sier Wilkins.