Chelsea bekrefter at Ancelotti er den nye sjefen

Skrev kontrakt til 2012.

BEKREFTET: Det har ikke vært noen godt bevart hemmelighet, men nå er Carlo Ancelotti offisielt bekreftet som Chelseas nye manager.Foto: Luca Bruno, AP/Scanpix
BEKREFTET: Det har ikke vært noen godt bevart hemmelighet, men nå er Carlo Ancelotti offisielt bekreftet som Chelseas nye manager.Foto: Luca Bruno, AP/ScanpixVis mer

||| (Dagbladet.no): Chelsea bekrefter på hjemmesiden sin det som har vært fotballens mest offentlige hemmelighet de siste dagene: Carlo Ancelotti er London-klubbens nye manager.

Han har skrevet en treårskontrakt med klubben, og starter 1. juli.

Men Ancelotti skriver i den ferske selvbiografien sin om at han allerede tidligere i sesongen har fulgt Chelsea-spillerne som om han var i gang med jobben.

- Jeg kan innrømme at jeg flere ganger denne sesongen har sett på DVD-er med John Terry, Frank Lampard og Didier Drogba. Jeg var allerede treneren deres, skriver italieneren.

Ancelotti, som fyller 50 år onsdag i neste uke, har vært trener i AC Milan de siste åtte sesongene. Før det trente han Juventus, Parma og Reggiana.

Han har lenge vært i Chelseas søkelys, og har hatt hemmelige møter med klubbeier Roman Abramovitsj det siste året.

«Carlo var den fremste kandidaten til jobben. Han har over en lang periode vist sin evne til å bygge lag som har kjempet om og vunnet nasjonale og europeiske titler. Han hadde også en meget vellykket spillerkarriere på dette nivået, og har derfor med seg en allround-erfaring uten sidestykke. Vi er sikre på at alle i Chelsea vil ønske ham varmt velkommen og vi ser alle fram til å jobbe med ham,» skriver Chelsea i en pressemelding.

Ancelotti tar over etter nederlenderen Guus Hiddink som har styrt laget som midlertidig sjef etter at Luiz Felipe Scolari mislyktes på Stamford Bridge.

PÅ TIDE Å SLUTTE? Ancelotti fyrte opp en røyk under sin siste kamp som Milan-trener, borte mot Fiorentina i går. Det spørs om dette er en uvane han får aksept for på engelske Premier League-benker. Foto: Lorenzo Galassi, AP/Scanpix
PÅ TIDE Å SLUTTE? Ancelotti fyrte opp en røyk under sin siste kamp som Milan-trener, borte mot Fiorentina i går. Det spørs om dette er en uvane han får aksept for på engelske Premier League-benker. Foto: Lorenzo Galassi, AP/Scanpix Vis mer