Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea bekrefter at de vil ha Villas-Boas

Skal diskutere personlige betingelser.

NÆRMER SEG STAMFORD BRIDGE: Andre Villas-Boas kan bli klar for Chelsea før man aner ordet av det.Foto: SCANPIX/REUTERS/Grigory Dukor
NÆRMER SEG STAMFORD BRIDGE: Andre Villas-Boas kan bli klar for Chelsea før man aner ordet av det.Foto: SCANPIX/REUTERS/Grigory Dukor Vis mer

(Dagbladet): Tidligere i dag sa Andre Villas-Boas opp jobben i Porto, og gjorde med det veien til managerstillingen i Chelsea vid åpen.

I kveld bekrefter London-klubben at det er 33-åringen de vil ha.

- Vi merker oss at utkjøpsklausulen i Andre Villas-Boas' kontrakt er utløst. Vi kan på dette tidspunkt bekrefte vår interesse for ham, og håper å bli enige med ham om personlige betingelser, og gi en ytterligere uttalelse i nær framtid, heter det i en pressemelding på Chelseas hjemmesider.

33-åringen avbrøt altså kontrakten med Porto ved å betale 120 millioner kroner i sluttvederlag, og Porto bekreftet i løpet av dagen at treneren hadde sagt opp.

Villas-Boas ledet Porto til tre titler sist sesong. De ble suverene seriemestere (laget vant 27 av 30 kamper og gikk ubeseiret gjennom serien), og de vant den hjemlige cupen. I tillegg ble de vinnere av europaligaen etter 1-0 i finalen mot Braga i mai.

Med sine 33 år ble Villas-Boas den yngste i historien til å trene et lag fram til en europacuptriumf.

Villas-Boas var assistent under José Mourinho i Chelsea fra 2004 til 2007, og blir ofte sammenliknet med sin tidligere læremester.