Chelsea bekrefter at Drogba forlater klubben

Etter åtte år på Stamford Bridge.

FORLATER KLUBBEN: Chelsea bekrefter at Didier Drogba forlater Stamford Bridge når kontrakten utløper i slutten av juni. Foto:  AFP PHOTO/GLYN KIRK
FORLATER KLUBBEN: Chelsea bekrefter at Didier Drogba forlater Stamford Bridge når kontrakten utløper i slutten av juni. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRKVis mer

(Dagbladet): I går skrev det franske magasinet France Football at Didier Drogba (34) har sagt at han er ferdig i Chelsea. Uttalelsene til Chelsea-spissen ble derimot dag påstått å ikke være ekte av Chelseas administrerende direktør Ron Gourlay.

Nå bekrefter klubben selv at Drogba er ferdig. Det melder de på sin hjemmeside.

Drogba forlater klubben når kontrakten utløper i juni. Han har vært åtte år i klubben og vunnet Premier League tre ganger.

- Didier er uten tvil en Chelsea-legende og vil alltid være en del av Chelsea-familien. Han føler tida er riktig for å forlate klubben, sier Chelsea-direktør Ron Gourlay.

Drogba har scoret 157 mål på 341 kamper.

- Jeg vil sette en stopper for spekulasjonene og bekrefte at jeg forlater Chelsea. Det er en vanskelig avgjørelse, og jeg er stolt av det jeg har fått til, sier Drogba.

- Lørdag (Champions League-seieren) var et spesielt øyeblikk. Jeg er glad for å ha vært med å hente så mange titler, sier Drogba.

- Jeg vil benytte muligheten til å takke alle i klubben. Spesielt Roman (Abramovitsj) og lagkameratene mine. Mange har blitt nære venner som jeg vil ha resten av livet, sier Drogba.

Det er ikke avklart hvor han fortsetter karrieren, men Shanghai Shenhua er tidligere nevnt som en kandidat.