Chelsea bekrefter Uefa-anke

Aksepterer ikke straffen mot Drogba og Bosingwa.

HARDT STRAFFET: Didier Drogba står i fare for å miste minst fire kamper av gruppespillet i Champions League etter oppførselen hans etter kampslutt mot Barcelona i Champions League.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
HARDT STRAFFET: Didier Drogba står i fare for å miste minst fire kamper av gruppespillet i Champions League etter oppførselen hans etter kampslutt mot Barcelona i Champions League.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie KeoghVis mer

|||(Dagbladet.no): I påvente av hvilke sanksjoner Uefa kom til å ta i bruk mot ham, uttalte Didier Drogba at han kom til å akseptere straffen for oppførselen hans mot dommer Tom Henning Øvrebø etter kampslutt mot Barcelona i semifinalen i Champions League.

- Oppførselen min var verken noe Uefa eller alle andre ønsker å se på et fotballstadion, sa ivorianeren.

Arbeidsgiveren hans, Chelsea, framstår imidlertid ikke like angrende.

Særlig ettersom Uefa tok sterke virkemidler i bruk da de offentliggjorde hvilken avgjørelse de hadde falt ned på tidligere denne uka:

Drogba og Jose Bosingwa blir utestengt i henholdsvis fire og tre kamper i kommende sesongs Champions League - minimum.

Straffen er nemlig også delvis betinget. Det betyr at utestengelsene kan utvides med ytterligere to kamper for Drogbas del og én kamp for Bosingwa.

Det var derfor ventet at Chelsea kom til å anke avgjørelsen, noe klubben nå bekrefter, ifølge BBC.

Chelsea har en frist på seks dager på å levere en formell klage til Uefa. Det er også ventet at klubben vil anke boten de er ilagt for upassende oppførsel på i underkant av 900 000 kroner.