- Chelsea beviser at de noen ganger driter seg ut, sier norsk supporterleder

...etter at Matic gikk langt i å bekrefte egen Chelsea-retur.

SISTE KAMP: Skal vi tro A Bola og Nemanja Matic (t.h.), er den serbiske midtbanespilleren klar for Chelsea. Dette er i så fall fra hans siste kamp for Benfica. Foto: EPA/MIGUEL A. LOPES
SISTE KAMP: Skal vi tro A Bola og Nemanja Matic (t.h.), er den serbiske midtbanespilleren klar for Chelsea. Dette er i så fall fra hans siste kamp for Benfica. Foto: EPA/MIGUEL A. LOPES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Serbiske Nemanja Matic (26) bekreftet nærmest sin egen Chelsea-retur til den portugisiske avisen A Bola etter helgens kamp mot Porto.

Til Chelsea - Ja, det var min siste kamp for klubben. Jeg ønsker å takke alle folkene i klubben og alle supporterne. Jeg ga alt i de to og et halvt årene jeg spilte her, men nå er tiden inne for å dra, sier midtbanespilleren.

- Jeg ønsker å dra til en bedre liga. Jeg ønsker å dra til Chelsea, en klubb jeg allerede liker, sier Matic.

Tilbake i blått Overgangen skal koste det blåkledde London-laget 220 millioner kroner, og skal ha blitt ferdigforhandlet mandag, ifølge goal.com. I 2009 ble han hentet til nettopp Chelsea for drøye 20 millioner kroner, før han måtte forlate klubben som en følge av avtalen som bragte David Luiz til England i 2011.

- Chelsea beviser at de noen ganger driter seg ut, og viser at de ikke alltid vet hva de skal gjøre med egne spillere. Samtidig er det et tegn på ydmykhet, ved at de innrømmer feilen de gjorde ved å selge ham, sier daglig leder Vidar Helseth i Chelseas norske supporterklubb til Dagbladet.

Vanskelig å forutse rolle Han er glad for å få midtbanespilleren tilbake i klubben, men mener signeringen samtidig er noe pinlig for Chelsea-ledelsen. Han tror videre at Matic må kjempe hardt for å få en fast plass i startelleveren.

- Mourinho gjør så mye uforutsigbart at det er umulig å forutse Matic sin rolle i Chelsea. Men han har forutsetninger som gjør at jeg tror han får flere sjanser til å vise seg fram. Det at han er 26 år er en fordel for ham, for ofte har Chelsea-managerene vært noe feige med å gi unge spillere sjansen, sier Helseth.

- Ikke et kupp Helseth er nysgjerrig og optimistisk med tanke på nysigneringen, men TV 2s kommentator Kasper Wikestad er imidlertid i utgangspunktet noe mer skeptisk.

- Jeg ser at flere hyller Matic som et kupp, men det synes jeg er å dra det noe langt. Han er definitivt en spennende signering, og han har tatt store steg de siste sesongene, sier Wikestad, som kommenterte portugisisk fotball mens Matic spilte i Benfica, til Dagbladet.

- Men han har svakheter som gjør at jeg ikke umiddelbart ønsker å hylle ham som et kupp. Han har ikke den største radiusen, ikke et enormt tempo og han er heller ingen ballfordeler, fortsetter han.

Kan gå inn i elleveren TV 2-kommentatoren tror likevel Matic fort kan gå inn i elleveren til Chelsea.

- Han er god med ball i beina, har et bra skudd og et godt tyngdepunkt til å være såpass stor. Samtidig finnes det spillere på Chelsea som kan utfylle Matic og hans ferdigheter, slik at han får spille mye. Det er klart han kan bli en suksess, sier Wikestad til Dagbladet.

Ifølge goal.com har Matic akseptert en fem og et halvt års kontrakt med José Mourinhos Chelsea. Det eneste som gjenstår før avtalen blir offentliggjort er en medisinks test som skal utføres i dag, skriver samme nettsted.

EKSPERT: TV 2s Kasper Wikestad har selv fulgt med på Nemanja Matic mens serberen spilte i Benfica. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
EKSPERT: TV 2s Kasper Wikestad har selv fulgt med på Nemanja Matic mens serberen spilte i Benfica. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer