-  Chelsea blir bedre neste år

Claus Lundekvam tror at Chelsea blir enda verre å slå neste sesong.

LONDON (Dagbladet): Men i kveld tror han at Southampton ødelegger forsøket på å sette bortebanerekord.

-  Jeg tror vi kan ta poeng i dag, om vi spiller opp mot vårt beste. Ingen forventer at vi skal klare det, så vi spiller nesten uten press, sier Lundekvam til Dagbladet.

Chelsea har vunnet de seks siste bortekampene i ligaen, og har bare sluppet inn ett mål siden 2- 2-kampen mot Arsenal 12. desember. Med seier i dag setter José Mourinhos mannskap klubbrekord med sju strake borteseirer. Men Southampton blir slett ingen walkover. Laget hadde en elendig sesongåpning med mange interne konflikter. Men etter at Harry Redknapp tok over managerjobben, har det meste gått rette veien. Hjemme på St. Mary\'s har Southampton faktisk ikke tapt siden Newcastle vant 2- 1 i september.

-  Vi har vært mye mer solide og vanskelige å spille mot. Vi har mye mer struktur i det vi gjør, og har fått spillerne inn i riktige posisjoner, sier Lundekvam.

Over streken

Dessuten ligger Southampton over nedrykksstreken for første gang siden november etter årets første borteseier i siste serierunde, 3- 1 mot Middlesbrough. Sånn sett er et bonuspoeng i kveldens kamp kanskje enda viktigere for Lundekvam & co. enn for José Mourinhos mannskap, som fosser fram mot tittelen elleve poeng foran Manchester United (50 poeng foran Southampton) - og i tillegg har onsdagens kvartfinale i Champions League mot Bayern München å tenke på. Men det tillater Lundekvam seg definitivt ikke å tro på.

-  Jeg har sett Chelsea ganske mye i år, og er veldig imponert over hva de har fått til på så kort tid. Nøkkelen har vært den utrolige kynismen. Defensivt er de bunnsolide, og neste år tror jeg de utvikler seg offensivt til å bli enda bedre. De kjøper nok også enda flere sterke spillere, sier han.

Laget straffe

Sjøl har Lundekvam litt å revansjere fra bortekampen på Stamford Bridge 28. august. Da ble han dyttet såpass i ryggen av Didier Drogba på en Chelsea-corner at ballen traff ham i hånda. Dommeren dømte straffe. Frank Lampard satte inn 2- 1. Det ble sluttresultatet.

-  Der og da var jeg rimelig forbanna. Men det var nok vanskelig for dommeren å se dytten, sier Lundekvam.

Han har dette å si om Chelsea-manager Mourinhos grenseløse oppførsel denne sesongen:

-  Han er jo litt stor i kjeften. Men det har han kanskje lov til å være. Han om det. Det er slik han ønsker å framstå, og det har jeg ingen problemer med.

PS: Chelsea-forsvarer Paulo Ferreira skal opereres etter beinbrudd, og blir borte fra banen minst en måned.

KYNISKE: - Nøkkelen til Chelseas suksess har vært den utrolige kynismen. Defensivt er de bunnsolide, og neste år tror jeg de utvikler seg offensivt til å bli enda bedre, sier Claus Lundekvam.