Chelsea bød 320 millioner for Torres

Ble blankt avvist, men 460 millioner kan tvinge Liverpool til å selge.

REKORDBUD: Fernando Torres scoret da Liverpool møtte Chelsea i november. Nå har London-klubben forsøkt å hente spissen til Stamford Bridge.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales
REKORDBUD: Fernando Torres scoret da Liverpool møtte Chelsea i november. Nå har London-klubben forsøkt å hente spissen til Stamford Bridge.Foto: SCANPIX/AP/Tim HalesVis mer

(Dagbladet): De som trodde Roman Abramovitsj var blitt lei av toppfotball og har bestemt seg for å snurpe igjen pengesekken i Chelsea for godt, må trolig tenke om igjen.

Chelsea er allerede i forhandlinger med Benfica om midstopper David Luiz, som vil koste rundt 200 millioner, og senest for to dager siden måtte klubben avvise Atletico Madrids påstander om at en halv milliard var lagt på bordet for å hente Sergio Aguero og Diego Godin til Stamford Bridge.

I dag rapporteres det om enda et kjempebud i britiske medier.

Både The Guardian og The Times skriver at Chelsea har budt 35 millioner pund, rundt 320 millioner kroner, for Liverpools stjernespiss Fernando Torres.

Budet ble blankt avvist.

- Chelsea har kommet med et bud på Fernando som ble avvist. Spilleren er ikke til salgs, sier en talsmann for Liverpool.

Klausul i kontrakten
Hadde budet blitt godtatt ville det satt overgangsrekord mellom to britiske klubber.

Ifølge de to britiske storavisene trenger det nødvendigvis ikke stoppe der.

Fernando Torres ble nemlig gitt en exit-klausul i kontrakten da han ble overtalt til å fortsette i klubben før de nye amerikanske eierne kom inn i fjor.

Torres er bundet til Anfield i to og et halvt år til, men kan forlate Liverpool dersom noen er villige til å betale 50 millioner pund, rundt 460 millioner norske kroner, for spissens tjenester.

Liverpool vil uansett være svært motvillige til å la kanskje sin største stjerne forsvinne fra klubben.

Senest i januar fikk nyansatte Kenny Dalglish beskjed av Liverpool-eier John Henry om at han vil få midler til å hente et stort navn som vil gå rett inn på laget.

- Det er viktig for oss i denne klubben å gi supporterne et løft, og ikke minst gi spillerne et løft. Spillerne selv ønsker konkurranse og motivasjonen vil fort bli bedre dersom vi henter en ny spiller, sa Dalglish, og ble fulgt opp av sportsdirektør Damien Comolli:

- Vi leter etter en offensiv spiller fordi laget mangler fart.

Et salg av Fernando Torres rimer dårlig med den jakten, og selv 320 millioner er altså ikke nok til å friste Liverpool.

Formsvikt
Torres tjener visstnok en drøy million i uka i Liverpool, men denne sesongen har han til tider slitt med å leve opp til den status han har blant fansen på Merseyside.

Ni mål på 22 kamper er langt fra noen skandale, mer urovekkende har kanskje spissens kroppspråk vært i tiden under Roy Hodgson, og fram til Kenny Dalglish overtok managerstolen.

Dalglish har imidlertid lovet å gjøre alt for å få Torres tilbake i godt, gammelt slag.

- Han er fortsatt en toppspiss, en spiller alle frykter når han entrer banen, sier manageren.

Hovedpersonen selv uttalte nylig at at han ikke har tenkt seg noen steder.

- Jeg tenker kun på Liverpool, og å redde sesongen vår. Jeg er profesjonell, og ønsker alltid å fullføre mine kontrakter. Jeg har ikke vurdert å forlate Liverpool, selv om det i fotball også avhenger av klubben, sa Torres.

Spissen kostet Liverpool rundt 20 millioner pund da han kom fra Atletico Madrid i juli 2007.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 52267061


Varnish cache server