- Chelsea byr AC Milan 200 millioner

Vil sette overgangserekord for managere.

(Dagbladet.no): Da Andrej Sjevtsjenko ble Chelsea-spiller sommeren 2006, var klubbens styrtrike eier Roman Abramovitsj nødt til å bla opp over 300 millioner kroner (30,8 mill.pund) for ukrainerens tjenester. Dermed satte London-klubben ny, og fortsatt gjeldende, overgangsrekord i Premier League.

Nå er Chelsea og Abramovitsj på rekordjakt på overgangsmarkedet igjen, skal man tro London-tabloiden Sunday Express.

De siste to sesongers serietoer jakter stadig på den rette til å fylle det tomme kontoret Avram Grant etterlot i slutten av mai.

I mangel på resultater i managerjakten så langt, skal Abramovitsj være villig til å legge penger på bordet, mange penger, for å få den kandidaten han mener er best skikket til å vippe Manchester United ned fra Premier League-tronen.

Champions League-suksess

Den heteste kandidaten av de alle, AC Milans Carlo Ancelotti, har tidligere gitt klart uttrykk for at han fortsetter som «Rossoneri-sjef

»

.

Et nei, er imidlertid ikke nødvendigvis et nei for Abramovitsj, og ifølge Sunday Express har Chelsea-eieren sendt Peter Kenyon til Milano med 20 millioner pund (200 millioner kroner) øremerket som kompensasjon til Milan, for å løse Ancelotti fra kontrakten.

I tillegg vil den tidligere midtbanekjempen, som har ledet Milan fra sidelinjen siden 2001, angivelig bli den best betalte manageren i verden med en årslønn på rundt 70 millioner kroner, dersom Chelsea lykkes med sine overtalelser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

KLAMRER SEG TIL ANCELOTTI: Skal Roman Abramovitsj sikre seg Carlo Ancelottis (t.v.) tjenester, må russeren klare å overbevise AC Milans mektige velgjører
Silvio Berlusconi. Foto: AP/Scanpix
KLAMRER SEG TIL ANCELOTTI: Skal Roman Abramovitsj sikre seg Carlo Ancelottis (t.v.) tjenester, må russeren klare å overbevise AC Milans mektige velgjører Silvio Berlusconi. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Det faktum at Ancelotti har ledet Milan til to finaleseire av tre mulige i Champions League, skal være en tungtveiende årsak til at penger ikke er noe tema i ansettelsesprosessen.

Drogba, Sjeva og Eto\'o 

Chelsea sitter på et trumfkort, men som det er usikkert på om klubben kommer til å spille ut: Didier Drogba.

Ivorianeren skal angivelig stå høyt på AC Milans ønskeliste over potensielle forsterkninger foran neste sesong.

Tidligere i uken bekreftet visepresident Adriano Galliani at han hadde avholdt samtaler med Peter Kenyon rundt diverse temaer. I dag går Galliani langt i å antyde at Drogba var et av temaene.

- Chelsea har gitt oss autorisasjon til å forhandle med Drogba, er Galliani sitert på i Gazetta dello Sport ifølge Sky Sports.

Det er ikke tilfellet for Andrej Sjevtsjenko. I Chelsea har «Sjeva» aldri har vært i nærheten av å leve opp til halvgudstatusen han hadde i Milan. Rossoneri skal være villige til å tilby Sjevtsjenko en fluktrute bort fra Chelsea, men arbeidsgiveren er ikke villige til å la ukraineren gå.

- Dessverre fikk vi det svaret vi fryktet: Chelsea vil ikke selge Andrej for enhver pris, noe som gjør oss triste, sier Galliani ifølge Gazetta.

- Chelsea byr AC Milan 200 millioner

Barcelonas Samuel Eto’o er et tredje navn som har dukket opp i spisspekulasjonene rundt Milano-klubben, og visepresidenten påstår at klubben også har startet forhandlinger med kameruneren.

Likevel påstår Galliani at AC Milan langt fra er alene om å ønske Eto’o sine tjenester. Barca-stjernen skal nemlig være ønsket av flere ikke navngitte engelske klubber.

Lykkelig Adebayor

Galliani påstod også tidligere i uken at Arsenals Emmanuel Adebayor var enig med Milan om personlige betingelser.

Det samsvarer dårlig med hva togoleseren selv sier. Han har nemlig lagt opp målsettingen foran neste sesong allerede.

- Jeg scoret 30 mål forrige sesong og er i stand til å score 40 neste år. Jeg er lykkelig, og jeg elsker å score mål. Vi (Arsenal journ.anm.) ønsker å gjøre det bra etter forrige sesong, og vi vil forsøke alt som står i vår makt å vinne trofeer neste sesong. I hodene våre ønsker vi å vinne, sier angivelig Adebayor til Daily Star ifølge Setanta Sports.

SISTE HANDLING: Utvisningen i Champions League-finalen kan ha vært det siste Didier Drogba foretok seg i Chelsea-drakt. London-klubben vil ha Ancelotti, og Milan vil ha Drogba. Det kan ende i en form for byttehandel.
ETTERTRAKTET STORSCORER: Milan hevder de langt fra er alene om å ønske seg Samuel Eto\'o sine kvaliteter foran mål neste sesong.
IKKE TIL SALGS: Milan-ledelsen ser gjerne Andrej Sjevtsjenko feire scoringer i rødt og svart igjen, men ukraineren er ikke til salgs.
LYKKELIG DANSELØVE: Emmanuel Adebayor håper å danse seg til 40 scoringer med Arsenal neste sesong fremfor å bytte engelske med italienske jaktmarker.